Izvor: RTS, 27.Jan.2023, 09:48

Cicipas prvi finalista Australijan opena

Grčki teniser Stefanos Cicipas savladao je Rusa Karena Hačanova sa 3:1 (7:6, 6:4, 6:7, 6:3) u prvom polufinalu Australijan opena. U svom drugom grend slem finalu u karijeri Cicipas će se sresti sa pobednikom duela Novaka Đokovića i Tomija Pola.
Trenutno četvrtom igraču sveta Stefanosu Cicipasu trebalo je više od tri sata i 20 minuta igre u "Rod Lejver areni" da nadigra Hačanova, koji je dvadeseti na ATP listi.

Već prvi set, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je razrešen u taj-brejku, nagovestio je da će borba biti vrlo neizvesna i ravnotravna.
Prednost je osvojio Cicipas sa tri mini-brejka, a onda je u drugom setu u devetom gemu osvojio i brejk za ubedljivo vođstvo od 2:0 u meču.
U trećem setu Rus uzvraća i vraća se u meč osvojivši set u taj-brejku, ali Grk se u četvrtom gemu ponovo vraća na pobedničku stazu.
Napravio je brejk u drugom gemu, poveo sa 3:0 posle potvrde i potom lako priveo ovaj za njega krajnje neugodni duel kraju.
Za Cicipasa je ovo drugo grend slem finale, posle 2021. godine na Rolan Garosu, kada ga je u izuzetno uzbudljivom meču, posle preokreta, nadigrao Novak Đoković.
Moguće je da će se slična situacija ponoviti i na Australijan openu jer Cicipasa u finalu očekuje duel sa pobednikom polufinala u kome će snage odmeriti najbolji teniser Srbije i Amerikanac Tomi Pol.  

Pogledaj vesti o: Grčka,   Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.