Cicipas najbolji među igračima nove generacije

Izvor: B92, 11.Nov.2018, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cicipas najbolji među igračima nove generacije

Grčki teniser Stefanos Cicipas potvrdio je da je trenutno najbolji među igračima "nove generacije" trijumfom na turniru u Milanu.

Cicipas, koji je postavljen za prvog nosioca "NextGen" završnog turnira u italijanskom gradu, savladao je drugog favorite Aleksa de Minora rezultatom 2:4, 4:1, 4:3 (7-3), 4:3 (7-3).

Grk je izgubio prvi set, ali je drugi dobio ubedljivo, da bi sledeća dva rešio u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taj brejku i, u odsustvu nekih bolje rangiranih mladih tenisera, potvrdio da je u ovoj konkurenciji bio najbolji.

Cicipas je na putu do finala bio ubedljiv slavivši u sva četiri meča do sada. On je u grupnoj fazi pobedio Munara (3-1), Tiafoa (3-0) i Hurkača (3-0), a u polufinalu Andreja Rubljova.

De Minor je bio podjednako dobar, te su redom "padali" Karuana (3-0), Rubljov (3-1), Fric (3-0) i Munar (3-2).

Nagradni fond turnira bio je oko 1.275.000 dolara, a prošlogodišnji šampion Hjeon Čung nije nastupio ove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cicipas najbolji na drugom NextGen turniru

Izvor: N1 televizija, 11.Nov.2018

Grčki teniser Stefanos Cicipas poneo je titulu najboljeg igrača naredne generacije pošto je trijumfovao na drugom izdanju NextGen turnira u Milanu...Cicipas, koji je postavljen za prvog nosioca, slavio je protiv Aleksa de Minaura sa 2:4, 4:1, 4:3 (7:3), 4:3 (7:3), posle jednog sata i 41 minuta igre...Australijanac...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.