Četiri medalje za mlade informatičare

Izvor: RTS, 16.Sep.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri medalje za mlade informatičare

Na 27. balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini, četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.
Zlatnu medalju osvojili su Tadija Šebez i Nikola Pešić iz Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu.
Srebrnu medalju osvojio je Jovan Bengin iz Matematičke gimnazije u Beogradu, a bronzanu Mladen Puzić, takođe iz Matematičke gimnazije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Takmičenje je održano od 9. do 14. septembra u prestonici Grčke.
Osvojenim medaljama je ekipa Srbije ostvarila i zbirno najbolji rezultat u konkurenciji 13 zemalja, odnosno 55 takmičara koji su učestvovali na takmičenju.
Srbija ima ukupno osvojenih 1.411 bodova i nalazi se ispred drugoplasirane Rumunije sa 1.310 i trećeplasirane Bugarske sa 1.060 bodova.
Vođa ekipe Srbije bio je dr Vladimir Milovanović, docent na Univerzitetu u Kragujevcu, a njegov zamenik Vladimir Milenković, student na Univerzitetu u Kembridžu, navodi se u saopštenju Društva matematičara Srbije.
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je na uspehu četvoročlanoj informatičkoj ekipi naše zemlje.
"Zlato za Srbiju! Na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini, naši mladi informatičari su osvojili četiri medalje i zbirno prvo mesto u konkurenciji 13 zemalja. Čestitke od srca za Tadiju Šebeza, Nikolu Pešića, Jovana Bengina i Mladena Puzića. Želim vam još mnogo uspeha u budućnosti", napisala je Brnabićeva na Tviteru.
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić takođe je čestitala informatičkoj ekipi Srbije na ostvarenom uspehu.
"Ponosni smo na mlade informatičare Srbije koji su ostvarili zbirno najbolji rezultat u konkurenciji 13 zemalja. Za nas je njihov uspeh podstrek da dodatno ulažemo u mlade talente, ali i da nastavimo sa unapređenjem obrazovnog sistema, posebno u sferi razvoja informatike i primeni IKT-a u svim nastavnim predmetima", istakla je Matićeva.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Informatičari Srbije najbolji na Balkanu, đaci Jovine gimnazije osvojili dve zlatne medalje

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2019

Četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na 27. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini...Zlatnu medalju osvojili su Tadija Šbez i Nikola Pešić iz novosadske Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj"...Srebrnu medalju osvojio je Jovan Bengin...

Nastavak na Radio 021...

Mladi informatičari Srbije ostvarili najbolji rezultat na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi

Izvor: Beta, 16.Sep.2019

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je četiri medalje na 27. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi koja je održana u Atini, čime je ostvarila najbolji rezultat u konkurenciji 13 zemalja, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.Kako se navodi, zlatne medalje osvojili su Tadija Šebez i Nikola...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.