Izvor: RTS, 31.Jul.2021, 19:23

Bukti požar na Peloponezu, u Grčkoj na snazi vanredne mere protiv ekstremnih vrućina

Na severozapadu Peloponeza bukti požar, lokalne vlasti izdale su upozorenje za ekstremnu opasnost i evakuišu građane iz četiri naselja oblasti Ahaja, spaljeno jedno selo, zatvoren autoput
Više od stotinu vatrogasaca, uz pomoć pet aviona i dva helikoptera za gašenje požara, bori se sa vatrenom stihijom u regionu Ahaja na Peloponezu. 

Stanovništvu cele oblasti poslate su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poruke o neposrednoj opasnosti i zatraženo je od svih koji su se zatekli u blizini naselja Labiri, Kamares, Zirija i Longo Ahajas da se momentalno evakuišu ka obližnjem gradu Egiju.
Vatra je spržila selo Zirija, ali su se građani na vreme evakuisali.
Mediji javljaju da je zatvoren i autoput koji povezuje Atinu sa Patrom na Peloponezu.
Ekstremno visoke temperature širom Grčke zadaju muke građanima, a opasnost od požara je izuzetno visoka u mnogim ugroženim oblastima.
Od juče su u zemlji na snazi vanredne mere zbog visokih temperatura, koje su u velikom delu zemlje već danima iznad 40 stepeni.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.