Grčka organizovala spasilačku operaciju za 400 migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2021, 13:58

Grčka organizovala spasilačku operaciju za 400 migranata

Grčka je danas organizovala spasilačku operaciju za teretni brod koji je prevozio oko 400 migranata nakon što je kod ostrva Krit poslao signal za pomoć, saopštila je obalska straža.

Ona je prenela izjave putnika koji su rekli da je brod pod turskom zastavom isplovio iz Turske, nazvavši je jednom od najvećih operacija potrage i spasavanja sprovedenih u istočnom delu Mediterana, preneo je Rojters.

Vlasti su saopštile da je brod dovučen do kopna, ali nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iznele druge detalje.

Nacionalnost putnika još nije objavljena.

Grčka je jedna od glavnih ruta u Evropskoj uniji za tražioce azila koji pristižu iz Turske, ali njihov broj je naglo pao posle 2016, pošto su EU i Ankara postigle dogovor o zaustavljanju migranata.

Brod sa migratima se nasukao zbog lošeg vremena u blizini Krita

Grčke vlasti su saopštile danas da istražuju incident kod obale Krita, nakon izveštaja lokalnih medija da se teretni brod sa velikim brojem migranata nasukao zbog lošeg vremena.

Zvaničnik Ministarstva trgovačke mornarice rekao je da obalska straža prati incident na obali ostrva, ali nije izneo druge detalje, preneo je AP.

Mediji na Kritu javili su da su migranti na brodu uputili poziv u pomoć koji je prosleđen obalskoj straži.

Grčka je pooštrila graničnu i pomorsku kontrolu u proteklih godinu ipo dana, pa migrantski brodovi koji napuštaju tursku obalu kreću direktno ka Italiji.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.