Bez gužvi na grčkoj granici, probni period za tamošnje službe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 11:16

Bez gužvi na grčkoj granici, probni period za tamošnje službe

Srpskim državljanima koji su vakcinisani protiv korona virusa ili imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati, od juče je moguć ulazak u Grčku, a predsednik Udruženja Grci Srbije Vasilios Provelegios rekao je za TV K1 da na graničnim prelazima nisu bile gužve, te da je otvaranje grčkih granica testni period, kako bi tamošnje službe procenile ponašanje ljudi u takvim kriznim situacijama.

Srbi u Grčku sada mogu ući jedino preko Bugarske, a Provelegios >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi da će se na granicama raditi brzi antigenski test za one za koje procene da je potrebno, a ukoliko test bude pozitivan, radiće se PCR.

Ukoliko i on bude pozitivan, turisti će imati mogućnost karantina u mestu u kome su trebali da odsednu, a Grčka plaća troškove lečenja.

Provelegios ukazuje da je najavljeno da danas od podneva u Grčkoj popuste mere, dodajući da očekuje da će do 14. maja biti sve otvoreno, kako je planirano, i kada bi trebalo da uđe veći broj turista.

"U Grčku u najboljim godinama dolazi 20 miliona turista. Verujemo da će ih ove godine doći barem pola od toga", naveo je Provelegios.

Dodao je da je do sada vakcinisano više od 2,5 miliona Grka, i da vakcinacija napreduje brzo.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reporter TV Prve uživo iz Grčke: "Paralija izgleda sablasno" VIDEO

Izvor: B92, 20.Apr.2021

Mnogi u Evropi, a posebno u Srbiji, zadovoljni su jer je Grčka otvorila svoje granice za turiste od juče ujutru u 8 sati. Naši građani mogu da idu na odmor u Grčku avionom ili kolima. Ako putujete na četiri točka, prelaz granice za sada je moguć samo preko Bugarske. Reporter TV Prve Bratislav...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.