Bakojani: Hitna liberalizacija viznog režima za Srbiju

Izvor: Politika, 26.Maj.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakojani: Hitna liberalizacija viznog režima za Srbiju

Od našeg dopisnika

Atina, 25. maja Grčka smatra da je neophodna što hitnija liberalizacija viznog režima za Srbiju i da je to prioritet koji treba ostvariti do kraja godine. Grčka podržava sve napore Beograda na tom putu jer smatra da građani Srbije, kao i svi ostali stanovnici Evrope, imaju pravo da slobodno putuju. Srbija ima punu podršku Grčke na njenom evropskom putu jer građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srbije imaju svoje mesto u velikoj evropskoj porodici.

Ovo su reči kojima se danas domaćim i stranim medijima u Atini obratila Dora Bakojani, šef grčke diplomatije, posle razgovora sa ministrom inostranih poslova Srbije Vukom Jeremićem. Bakojanijeva je istakla da se u velike napore koje Beograd ulaže u procesu evropskih integracija uverila i prilikom nedavne posete glavnom gradu Srbije u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a.

U svom obraćanju novinarima i Vuk Jeremić je podvukao da je za Srbiju u ovom trenutku najvažniji zadatak uspostavljanje bezviznog režima i da postoji mnogo razloga za optimizam da će do kraja godine ovaj problem biti pozitivno rešen. U celom procesu, kako je naglasio, od ogromne važnosti je bezrezervna podrška Grčke koja razume probleme Srbije, koja ostaje naš najznačajniji partner na Balkanu, naš najveći investitor sa kojim je, bez obzira na opšte i subjektivne probleme,moguće još više intenzivirati ekonomsku saradnju.

J. P. S.

[objavljeno: 26/05/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.