Auto se pokvario, a onda je naišao baja u zaletu i prodrmao joj tlo pod nogama: Ispovest Ivane, Srpkinje iz Grčke!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2018, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto se pokvario, a onda je naišao baja u zaletu i prodrmao joj tlo pod nogama: Ispovest Ivane, Srpkinje iz Grčke!

Devojka je svoje iskustvo podelila na društvenoj mreži

Srpski turisti iz godine u godinu sve više letuju u Grčkoj, gde se osećaju poželjno i prijatno. U to ime, napravljena je Fejsbuk stranica "Live from Greece", na kojoj možete videti utiske, iskustva sa letovanja u Grčkoj i možete pitati šta god vas zanima, od cena smeštaja, kvaliteta plaža, pa i hrane, ali i ispovediti se. Tako je jedna Srpkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja živi u Grčkoj odlučila da podeli sa pratiocima ove stranice svoje ne baš tako lepo iskustvo sa turistima sa u Grčkoj.

Pročitajte i:

- Dragi moji, volela bih da podelim svoje lično iskustvo od pre sat vremena. Takođe volela bih da Vam skrenem pažnju na nekoliko stvari, ne kao administrator ove grupe (znači ograđujem se iz tog mesta vezano za ovo što ću reći), već kao neko ko živi ovde, radi u turističkom mestu gde svi vi dođete na odmor i sa "druge sam strane" Vašeg odmora - započela je svoju ispovest Ivana.

- Na stranu đubre po plažama napravljeno ambalažom iz domovine, parkiranje kao na livadi i ostalo. Na stranu haos i galama po ulicama Pefkohorija, skandiranje Srbija u sred noći i još koješta. Ono što mi iz godine u godinu upada u oči je to da su naši ljudi na moju veliku žalost postali užasno bahati u vožnji, seku, pretiču, ako su im kola malo skuplja i brza, to se na određeni način ne može izbeći da se ne primeti, ne propuštaju nikoga, migavac ne koriste, kao da im tata oslobodio pola Halkidikija, pa još i kad im skreneš pažnju, na sočnom srpskom te opsuju jer je to tako sasvim normalno. Malo se iznenade kad im odgovoriš na istom tom srpskom, ali malo kulturnijem, ali ništa specijalno - opisuje dnevnu situaciju ova Srpkinja koja živi u Grčkoj.

Naime, ona svoju ispovest nastavlja pričom o situaciji koja joj se dogodila pre nekoliko dana sa automobilom i onime što je nakon toga usledilo.

- Dešava se da mi je otišla pumpa za gorivo na automobilu pre 5 dana i da mi je auto još uvek kod majstora. Prva dva dana sam iznajmila auto, ali pošto je full sezona, cene su basnoslovne i tako sam našla rešenje da pozajmim na par dana auto koji ima samo hiljadu kubika i pritom je zbog starine u lošem stanju, ali kotrlja se. Poslom siđoh do plaže u Kalitei. Ko je bio, zna da je jako velika nizbrdica, a samim tim i uzbrdica. U povratku reših da ubacim u prvu i da uhvatim zalet pa kako bude. Dođoh do pola i iako idući uzbrdo imam prednost, vidim da ovaj što ide odozgo nema nameru da stane i da se malo pomeri, pa tako prvo usporih, a zatim se i zaustavih kako bi shvatio. Tablice KŠ. Probam opet, gasi se, probam još pet puta, opet. Ostadoh u mestu - napisala je svoj doživljaj Ivana,

Ipak, kako to uvek biva, tu drami nije bio kraj.

- Nekako se već u rikverc u leru spustih da ne smetam. Parkirani s jedne strane naši i Rumuni s kamenjem pod točkovima, ne razmišljaju da dva automobila ne mogu da se mimoidju na tom putu koji ostaje. Isti ti kasnije se pitaju zašto su im skinute tablice. Ako ste jedan od njih, idite i pomerite auto, ja ću lično da zovem policiju sad. Nakon 10 minuta, udahnem duboko i pokušam da pod ručnom krećem i tako uspem da za 15 minuta predjem 10 metara. I tek kad se učini da ćemo uspeti polako da pređemo još najgorih 20 metara, eto ti ga baja s rumskim tablicama, zaleteo se odozgo kao da hvata zalet da poleti. Uzaludno je bilo mahati da uspori, da stane kako ne bi prekinuo taj mali zalet koji je ovaj jadni auto uhvatio. Zaustavio se tek kad je shvatio da svakako ne može proći. Lepo ga upitah "pa je l vidiš da ti mašemo da usporiš kako bismo se izvukli", a on me uredno pred sopstvenom decom otera u tri lepe....materine i provuče se kao kroz iglene uši i ode. Sramota. Ako ne znate da se ponašate van sopstvenog sela, nemojte ni izlaziti iz njega - besno je izrazila svoje mišljenje Ivana.

 - Jedini tračak nade daje jedna naša gospođa sa dvoje male dece koja je spuštajući se peške čula da pričamo srpski, ostala s nama desetak minuta i nudila da zove svog muža da dođe iz apartmana da nas povuče. Rekoh joj da sam pozvala šlep službu da dođe i da ne treba. Srećom uspesmo da se isčupamo pre nego što su došli jer dolaze iz Mudanje, a na putevima je haos. Kad odete negde na letovanje, gosti ste. Ne bi bilo zgoreg da kad već svi zahtevaju prava gostiju, razmisle i o obavezama koje jedan gost ima. Naravno, ne upirem prst ni u koga, ali činjenica je da nas ima takvih, i da nas ima mnogo. Nadam se da se niko od Vas neće prepoznati u svemu, a ako se prepozna, iskreno savetujem da se dobro zamisli kako se ponaša - poručila je na kraju ispovesti Ivana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.