Zakuvava se u Skoplju zbog Republika Severna Makedonija: Građani odlučuju o budućnosti zemlje, ne predsednik!

Izvor: BKTV News, 13.Jun.2018, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakuvava se u Skoplju zbog "Republika Severna Makedonija": "Građani odlučuju o budućnosti zemlje, ne predsednik!"

Građani, a ne predsednik Ðorđe Ivanov, odlučuju o budućnosti Makedonije, saopštila je večeras vlada u Skoplju posle odluke Ivanova da ne podrži sporazum sa Grčkom o imenu bivše jugoslovenske republike.

Makedonska vlada saopštila je da žali zbog činjenice da predsednik Ivanov nije uspeo da prevaziđe svoje slabosti i uvidi perspektive koje se otvaraju za zemlju nakon sporazuma između Skoplja i Atine o novom nazivu zemlja - Republika Severna Makedonija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Saopštenje vlade usledilo je nakon današnjeg obraćanja javnosti predsednika Ivanova, koji je odbio da potpiše sporazum i nazvao ga štetnim po zemlju, javila je agencija MIA.

FOTO: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

Vlada je navela da Ivanov nema osećaj odgovornosti i da se koristi manipulacijama, čime nanosi štetu zemlji i njenim građanima i direktno radi protiv jačanja makedonskog identiteta, prenosi MIA.

"Ivanov nije posvećen nalaženju rešenja i ne ulaže napore u pravcu integracije Makedonije u EU i NATO, što predstavlja najviši nacionalni prioritet za građane. Umesto što koči budućnost Makedonije i gura zemlju u izolaciju, za Ivanova bi bilo najbolje da se povuče iz politike. Mi odlučujemo sami o sebi i to su konačno priznali svi susedi, Grčka i međunarodna zajednica. Taj sporazum potvrđuje i jača makedonski etnički i kulturni identitet jednom zauvek", navodi se u saopštenju vlade.

FOTO: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

Makedonski predsednik Ðorđe Ivanov saopštio je ranije danas da je njegova konačna odluka da neće podržati, ni potpisati sporazum o novom imenu te bivše jugoslovenske republike, koji su aminovali premijeri Grčke i Makedonije, Aleksis Cipras i Zoran Zaev, jer smatra da je on štetan po državu i njene građane.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUKOB NA RELACIJI PREDSEDNIK-VLADA "Građani, a ne Ivanov odlučuju o budućnosti Makedonije"

Izvor: Blic, 13.Jun.2018

Građani, a ne predsednik Đorđe Ivanov, odlučuju o budućnosti Makedonije, saopštila je večeras vlada u Skoplju posle odluke Ivanova da ne podrži sporazum sa Grčkom o imenu bivše jugoslovenske republike.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.