Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 14:12

Vikend velikih derbija: Spektakl za spektaklom, od Barselone do Milana!

El Klasiko, De Toper, najveći meč u Engleskoj, Derbi Italije, Le Klasik... Ali i derbi Kopenhagena, derbi Rusije i grčki derbi...

Subota će predstavljati samo zagrevanje za nestvaran sutrašnji dan u evropskom fudbalu. Na čitavom Starom kontinentu igraće se derbiji, a među njima i nekoliko onih najvećih.

Ozbiljnu uvertiru najvažnijih mečeva u toku sutrašnjeg dana predstavljaće Derbi Kopenhagena, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gde će aktuelni šampion Danske ugostiti najvećeg rivala. Brondbi ne igra u skladu sa očekivanjima, iako je popravio formu i plasman na tabeli poslednjih nedelja. U svakom slučaju, šesto mesto na tabeli, sa deset bodova zaostatka za drguplasiranim Kopenhagenom, predstavlja ogroman zaostak, ali bi eventualno slavlje u derbiju moglo da predstavlja ključni trenutak za preporod ekipe Nilsa Frrederiksena. Sad druge strane, ekipa Jesa Torupa ima idealnu priliku da potpuno ugasi nade ljutog rivala o eventualnoj odbrani titule u ovoj sezoni.

NEDELJA, 16.15: (2,85) BARSELONA (3,50) REAL MADRID (2,55)

Prilično dugo dva najveća španska kluba čuveni El Klasiko nisu čekala u ovako delikatnoj situaciji. Ne samo zbog plasmana na tabeli, gde drugoplasirani Real Madrid ima mnogo više razloga za zadovoljstvo, već zbog činjenice da nijedan od dva giganta ove sezone ne unosi strah u kosti svojim protivnicima. Pandemija je mnogo više štete nanela Barseloni. Katalonci su u međuvremenu ostali bez najvećeg dela igrača koju su činili osnovu njene dominacije u prethodnih deset i više godina, ove sezone igraju daleko od onog nivoa na kom su navikli da ih gledaju njihovi navijači, pa odavno nisu u neizvesnijoj situaciji dočekali okršaj s najvećim rivalom. Sa druge strane, Real deluje sigurnije, ali je sklon oscilacijama, pa nijednog trenutka niste potpuno sigurni da će izgledati dominantno u odnosu na protivnika, kao što je to bio slučaj pre nekoliko dana u Kijevu protiv Šahtjora (5:0).

NEDELJA, 16.45: (1,47) AJAKS (4,40) PSV AJNDHOVEN (6,75)

Ajaks je trenutno najbolji klub u Holandiji, to je jasno i bez gledanja na tabelu Eredivizije. Nijedan drugi klub ne može ni da mašta o pobedi nad Borusijom iz Dortmunda, a kamoli da to učini sa 4:0. Devet poena iz prva tri meča u Ligi šampiona nikada nije bilo dostižan cilj za bilo koga osim Kopljanika. Amsterdamski velikan je ponovio u utorak taj svoj uspeh iz 1995. godine.

Čemu onda može da se nada PSV Ajndhoven pred okršaj sa Ajaksom, koji je na programu u nedelju od 16.45 časova u 11. kolu Eredivizije? Svemu! Pobedi na neprijateljskoj teritoriji i preuzimanju prvog mesta! Nije realno očekivati da Kopljanici odigraju prvenstveni meč na istom nivou kao pet dana ranije u Ligi šampiona, da ne budu barem malo mamurni.

NEDELJA, 17.30: (3,00) MAN. JUNAJTED (3,50) LIVERPUL (2,45)

Najveći derbi engleskog fudbala. U nevreme za Mančester junajted i u idealnom trenutku za Liverpul. Kaznena ekspedicija Jirgena Klopa dolazi na Old Traford rešena da produži seriju od 21 utakmice bez poraza koja seže od završnice prošle sezone. Redsi su u prethodnom kolu Premijer lige pokosili Votford sa 5:0, a sredinom nedelje izvojevali veliku pobedu u Madridu i osvojili stadion Vanda Metropolitano, koji je postao presto „kralja Egipta”. Mohamed Salah igra fudbal života, iz meča u meč uništava odbrane protivnika i demonstrirao je da mu nije problem da naniže ni po tri-četiri protivnička fudbalera pre gola. Atletiku je spakovao dva komada i postao jedini fudbaler u istoriji Liverpula koji je tresao mreže na devet uzastopnih utakmica – neverovatna statistika koja otvara pitanje ko je sposoban da zaustavi u ovom trenutku verovatno najboljeg fudbalera planete.

SVE MEČEVE ŠPANSKE PRIMERE, FRANCUSKE LIGE 1, ITALIJANSKE SERIJE A I TURSKE SUPERLIGE, MOŽETE DA GLEDATE UŽIVO NA SAJTU MOZZARTBET.COM. DOVOLJNO JE SAMO DA BUDETE REGISTROVANI, A REGISTRACIJA JE BESPLATNA.

U iščekivanju onih večeršnjih velikih derbija, pažnju ćemo usmeriti ka Santk Peterburgu i Pireju, gde nas očekiju okršaji Zenita i moskovskog Spartaka, odnosno Olimpijakosa i PAOK-a, koji bi takođe trebalo da budu prilično uzbudljivi, a onda slede večernji klasici u Milanu i Marselju.

NEDELJA, 20.45: (2,25) INTER (3,50) JUVENTUS (3,35)

Posle turbulentnog starta, što se i moglo očekivati nakon promene na klupi, Juventus se polako, ali sigurno uzdiže. Toliko visoko da bi nakon samo jednog osvojenog boda iz uvodna tri kola, već u devetom mogao da se vrati u šampionsku trku. Za tako nešto biće mu potrebna pobeda u Derbiju Italije na stadionu Đuzepe Meaca, tamo gde je u poslednje vreme češće slavio nego što je tugovao. Naime, Stara dama je na poslednjih pet gostovanja Interu samo jednom poražena, tri puta je slavila i jednom remizirala. Ipak, Bjankoneri su se našli u takvoj situaciji da ih tanka linija deli od uključenja u šampionsku trku i ispadanja iz iste.

"Bio nam je potreban rezultat, nismo ga imali u početku. Nastupi i pristup su sve bolji. Moramo da popravimo igru u poslednjoj trećini, gde nam je potrebno više konkretnosti. Potrebna nam je smirenost, sezona se odlučuje u martu", rekao je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

NEDELJA, 20.45: (5,10) MARSELJ (4,10) PARI SEN ŽERMEN (1,70)

Marselj je seriju loših rezultata konačno prekinuo prošlog vikenda protiv Lorijana na svom terenu (4:1), a jedno što mu nije bilo potrebno pred derbi sa Pari Sen Žermenom jeste meč u Ligi Evrope sa Laciom u četvrtak. Parižani su svoj evropski meč igrali još u utorak protiv Lajpciga, pa su imali znatno više vremena da se pripreme za ovo teško gostovanje. Ipak, činjenica je da i pritisak na Velodromu često može previše da optereti i domaći tim. PSŽ je u svoju korist rešio šest od poslednjih sedam međusobnih mečeva na ovom terenu, uz jedan remi, dok je Olimpik poslednji put kao domaćin ovog rivala u savladao davnog 27. novembra 2011. godine, kada je bilo ubedljivih 3:0. Prošle sezone, oba tima su slavila kao gosti u prvenstvenim mečevima. Marselj je pobedio na Parku prinčeva sa 1:0, dok je u Marselju bilo 0:2.

Nedelja će biti burna, ali se serija derbija završava u ponedeljka derbijem evropskog dela Istanbula između Bešiktaša i Galatasaraja. Domaćin je proteklih nedelja skliznuo sa vrha tabele, ali želi tamo da se vrati, dok je Galatasaraj sa tri vezane pobede ozbiljno prišao vrhu i izjednačio se sa ljutim rivalom, pa bismo mogli da gledamo prilično uzbudljive okršaj na Vodafon Parku.

VELIKI DERBIJI PRED NAMA:

NEDELJA, 14.00: BRONDBI - KOPENHAGEN

NEDELJA, 16.15: BARSELONA - REAL MADRID

NEDELJA, 16.45: AJAKS - PSV AJNDHOVEN

NEDELJA, 17.30: MANČESTER JUNAJTED - LIVERPUL

NEDELJA, 18.00: ZENIT - SPARTAK MOSKVA

NEDELJA, 19.30: OLIMPIJAKOS - PAOK

NEDELJA, 20.45: INTER - JUVENTUS

NEDELJA, 20.45: MARSELJ - PSŽ

PONEDELJAK, 19.00: BEŠIKTAŠ - GALATASARAJ

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.