Veber kritikuje Grčku zbog odnosa prema krizi u Venecueli

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veber kritikuje Grčku zbog odnosa prema krizi u Venecueli

Lider najveće grupe u Evropskom parlamentu Manfred Veber kritikovao je danas Grčku zbog njenog stava prema venecuelanskoj krizi i optužio premijera Aleksisa Ciprasa da "blokira inicijative na evropskom nivou" koje bi podržale one "koji se bore za demokratsku Venecuelu".

Veber, koji je na čelu demohrišćansko-konzervativne grupe Evropska narodna stranka (EPP), rekao je da je "tragedija kako se grčka vlada sada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ponaša na evropskom nivou".

On je naveo da "svako ko ima oči u glavi mora da vidi da je u Venecueli diktatura, socijalistička diktatura".

Založio se da Evropska unija promeni način odlučivanja o spoljnopolitičkim pitanjima i da se odluke umesto jednoglasno donose većinom glasova. Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido proglasio se za privremenog predsednika zemlje pre dve nedelje, navodeći da je predsednik Nikolas Maduro reizabran u maju izbornom kradjom.

Dok su SAD i brojne evropske zemlje podržale Gvaida, vladajuća grčka stranka Siriza izrazila je "punu podršku i solidarnost" s Madurom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lider EPP kritikuje Grčku zbog odnosa prema krizi u Venecueli

Izvor: Danas, 07.Feb.2019

Lider najveće grupe u Evropskom parlamentu Manfred Veber kritikovao je danas Grčku zbog njenog stava prema venecuelanskoj krizi i optužio premijera Aleksisa Ciprasa da "blokira inicijative na evropskom nivou" koje bi podržale one "koji se bore za demokratsku Venecuelu". Članak Lider EPP kritikuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.