Vaterpolisti ubedljiivi protiv Crne Gore, u četvrtfinalu sa Italijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2021, 06:03

Vaterpolisti ubedljiivi protiv Crne Gore, u četvrtfinalu sa Italijom

Vaterpolisti Srbije odigrali su najbolji meč na Olimpijskim igrama i savladali Crnu Goru sa 13:6 u meču poslednjeg kola Grupe B. U borbi za polufinale Srbija će igrati protiv Italije, a Crna Gora protiv prvoplasirane ekipe iz Grupe A, a to je Grčka. Četvrtfinale je na programu u sredu.

Sjajna igra, odlična koncentracija pre svega u odbrani. Startnih 5:0 naši nisu ispustili, samo su povećavali prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i već na poluvremenu imali šest golova prednosti. Tad je već bilo jasno da su pobedili. U drugom poluvremenu "delfini" rutinski stižu do trijumfa.

Srbija je odlično počela meč. Granitna odbrana nije dozvolila Crnogorcima da se razmašu. A naši su bili siloviti: realizovana je kontra potom i peterac, jednostavno naši sa svih pozicija pogađaju i ekspresno stižu do 5:0.

Potom su Crnogorci uspeli da sa linije pet metara postignu gol, da bi do kraja četvrtine "delfini" vratili pet golova prednosti.

Odbrana i dalje odlično funkcioniše. Nešto lošije u napadu. Obe ekipe su realizovale po jedan peterac, da bi potom naši postigli još jedan gol iz igre. Svi prilazi našem golu su odlično zatvoreni protivnik u prvom poluvremenu nije postigao gol iz igre.

Nastavili su naši sa odličnom igrom i u nastavku. Odbrana je i dalje sjajno funkcionisala. Crna Gora nije imala rešenja za ovakvu igru naše selekcije, prednost je rasla, a treći period naša selekcija je dobila sa 3:2.

"Delfini" igraju rutinski u poslednjem periodu (3:2) i tako zaokružuju ovu ubeljivu pobedu. Na kraju – 13:6. Sava Ranđelović postigao je pogodak u poslednjim momentima susreta, ali je poništen nakon pregledanja snimka.

Tri gola postigao je Filipović, po dva Dedović i Pjetlović. U poraženoj ekipi Ivović je dao tri gola, Matković dva i Ukropina jedan.

Filipović: Pokazali smo energiju,hoćemo u borbu za medalje

Svaka utakmica na ovom turniru bila je bitna, svaka je otkrila i razotkrila neke stvari, a ova je pokazala da smo što se tiče pristupa i odbrane na pravom putu, rekao je kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović.

"Nismo hteli ništa da prepustimo slučaju, od starta. Rezultat je u drugom planu, videlo se da Crna Gora i nije htela da se bori do kraja, kao što to inače radi protiv nas, ali to je njihova stvar. Pokazali smo energiju, imali su igrača vise 8-0, taj pristup i tu agresivnost želimo da zadržimo u četvrtfinalu", istakao je Filipović u razgovoru sa srpskim izveštačima u Tokiju.

Četvrtfinale će biti utakmica na sve ili ništa, za to smo se spremali celog leta, na nama je da se rasteretimo maksimalno psihički, fizički smo se ovom utakmicom dobro uveli, dodao je Filipović.

"Italija? Nje bitno ko je sa druge strane. Sa verom u Boga i ove momke hoćemo da uđemo u borbu za medalje", poručio je Filipović.

Stefan Mitrović je istakao da je svaka utakmica bitna, da se drži ritam, bez obzira na to što se znalo da se ide u četvrtfinale.

"Više nemamo pravo na kiks, čekamo četvrtfinale, nokaut fazu i to je ono zbog čega smo došli. Bitno je da držimo odbranu na ovom nivou, ako primimo dvocifren broj golova, biće teško. Italija je nezgodan protivnik, imamo dva dana da se spremimo i daćemo sve od sebe", poručio je Mitrović.

Četvrtfinale je na programu 4. avgusta.

Završen je rasplet u A grupi Olimpijskog turnira u Tokiju. Na prvom mestu grupe završila je Grčka pobedom nad SAD 14:5 (4:1, 2:2, 5:2, 3:0), čime je iskoristila remi Mađarske i Italije 5:5 (2:1, 2:1, 1:1, 0:2).

Grci su neočekivano ubedljivo savladali ekipu Dejana Udovičića i sada čekaju rasplet u B grupi u kojoj je Srbija.

Grke je do trijumfa predvodio Konstantinos Genidunas sa pet golova, Janis Funtulis je dodao tri, a na drugoj strani je dva puta pogodio Aleks Obert.

Za razliku od tog meča, drame je bilo u susretu Italije i Mađarske.

Azuri su u poslednju deonicu ušli sa dva gola minusa, ali su uspeli da sačuvaju mrežu i minut i 13 sekundi pre kraja dođu do remija golom Frančeska Di Fulvija.

Najefikasniji na meču bio je Deneš Varga sa tri gola, dok je kod Italijana Pjetro Filjoli dao dva.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sebić puca za medalju u trostavu, finale u 9.50 časova

Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2021

Milenko Sebić izborio je plasman u finale u disciplini trostav puškom na Olimpijskim igrama u Tokiju. Srpski reprezentativac je imao četvrti rezultat u kvalifikacijama.

Nastavak na N1 televizija...

Sebić u finalu, Stefanović završio učešće u kvalifikacijama MK puška trostav

Izvor: Danas, 02.Avg.2021

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić plasirao se danas u finale discipline malokalibarska puška trostav na Olimpijskim igrama u Tokiju, a Milutin Stefanović završio je učešće u kvalifikacijama.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.