Izvor: Radio 021, 09.Jul.2020, 13:16

Uprkos sve više zaraženih turista, Grčka i dalje ublažava mere

Zdravstvene vlasti u Grčkoj su u pripravnosti, jer je broj zaraženih virusom Covid-19 u porastu, a većina slučajeva je povezana sa turističkim putovanjima, posebno onih koji dolaze iz balkanskih zemalja, piše grčki list Katimerini.

"Jedan slučaj je izazvao posebnu zabrinutost, a reč je o državljaninu Srbije koji je letovao u Aidipsosu na Eviji. Nakon testiranja on i njegova supruga su pozitivni, a zdravstvene vlasti su pokušale da identifikuju njihove kontakte, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i taksistu koji ih je vozio do bolnice", navodi Katimerini.

Dodaju da je Srpkinja prvi slučaj zaražen virusom Covid-19 na ostrvu Krf, dok su četvorica srpskih državljana kod kojih je utvrđeno da su pozitivni još na graničnom prelazu, smešteni u specijalnom karantinskom hotelu na Tasosu.

Nacionalna organizacija za javno zdravlje saopštila je 33 novih slučaja zaraženih virusom Covid-19 i 21 slučaj zaraženih turista.

Bez obzira na porast broja zaraženih, grčke vlasti su dodatno ublažile mere, te od juče nisu obavezne maske za kupce u tržnim centrima, iako za zaposlene u radnjama ostaju obavezne, a takođe je ukinuto i ograničenje za najviše šest gosta za stolom u grčkim barovima i restoranima.

Ministar zdravlja Grčke Vasilis Kikilias pozvao je regionalne i lokalne vlasti da pojačaju inspekcije u kafićima i restoranima.

"Zemlji je potreban turizam, i ekonomski i psihološki. Međutim, vidimo da se slučajevi povećavaju, kako u susednim zemljama tako i na globalnom nivou", rekao je on i dodao da je Grčka najbolji primer u upravljanju situacijom sa virusom.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Grčka: Više zaraženih dolazi kopnenim putem nego avionima

Izvor: B92, 09.Jul.2020

Grčki ministar zdravlja Vasilis Kikiljas rekao je danas da je u Grčkoj veći broj turista zaraženih virusom kovid-19 koji su doputovali u tu zemlju kopnenim putem, nego avionom.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.