Izvor: RTS, 18.Jun.2021, 10:45

Ubistvo koje je potreslo Grčku – obrt u stilu Agate Kristi

Brutalno ubistvo mlade žene u predgrađu Atine prošlog meseca zgrozilo je Grčku. Prema svedočenju supruga, trojica provalnika zadavila su je, držeći pištolj uperen u njihovu jedanaestomesečnu bebu, u pokušaju da dobiju informacije gde krije novac. Kao osumnjičeni uhapšen je i jedan državljanin Gruzije. A onda je došlo do obrta u istrazi, u čemu su pomogli mobilni telefon i biometrijski sat. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kerolajn Krauč, 20-godišnja britanska državljanka filipinskog porekla, živela je sa svojim suprugom, grčkim pilotom Babisom Anagnostopulosom i 11-mesečnom ćerkicom Lidijom u imućnom predgrađu Atine, Glika Nera. 

Kobnog 11. maja, kako je posvedočio njen 32-godišnji suprug, trojica lopova sa fantomkama provalila su u kuću, onesposobila sigurnosne kamere, ubila psa da ne bi lajao i dala se u potragu za novcem, verujući da u kući ima dosta keša.
Babisa su vezali za stolicu i mučili, od Kerolajn su pokušali da saznaju gde je novac, preteći pištoljem da će joj ubiti bebu, ali kako je mlada majka, inače kik bokserka, pružala otpor i vikala, ugušili su je i pokupili petnaestak hiljada evra koje su pronašli u kući, jer im je Babis priznao gde se nalaze. 
Očekivali su da će pronaći više od 100.000, budući da je mladi par nameravao da kupi obližnji plac. Neko je očigledno tipovao, a u susedstvu se nedavno takođe dogodio zločin kada je jedna osoba ubijena prilikom provale. Policija nije sumnjala ništa. 
Javnost u Grčkoj bila je zgrožena monstruoznošću počinilaca i saosećala sa unesrećenim ocem i bebom. Slučaj je izazvao ogromnu medijsku pažnju i u Britaniji. Kerolajn je sahranjena na ostrvu Alonisos, gde je inače provela veliki deo života. 
Policija se odmah dala u potragu, spekulisalo se da su lopovi iz neke od zemalja regiona, sumnjalo se na Albance. Na kraju je priveden 36-godišnji državljanin Gruzije, ali je vrlo hladnokrvno tvrdio da nema nikakve veze sa zločinom. 
Grci su samo o tome pričali, komentarisali svaku vest koja se pojavila u štampi, javnost je bila željna odgovora. Ponuđeno je 300.000 evra nagrade za pomoć u pronalaženju počinilaca. Ali istraga je tapkala u mestu.
Nelogičnosti u istrazi Policija je uočila neke nelogičnosti: mesto zločina nije nalikovalo dosadašnjim slučajevima krađe, nije bilo DNK tragova, niti tragova provale, suprug je vezanih ruku uspeo vrhom nosa da otkuca poruke u telefonu i pozove pomoć… Nešto tu nije štimalo i klupko je počelo da se odmotava.
Otkriveno je da su memorijske kartice sa sigurnosnih kamera uklonjene pre nego što su "lopovi" provalili. 
Mobilni telefon Babisa brojao je korake čak i u vreme dok je on navodno bio vezan za stolicu.
I kao ključni dokaz, biometrijski sat na ruci Kerolajn beležio je ubrzane otkucaje njenog srca i u vreme kada je njen suprug tvrdio da je bila mrtva.
Policija je hitno pozvala pilota na novo ispitivanje, poštujući njegovu želju da ostane na Alonisosu tokom parastosa supruzi.
Rano ujutro prebačen je u Atinu i suočen sa novim dokazima.
Posle celodnevnog ispitivanja Babis Anagnostopulos je priznao da je ubio suprugu. 
Par je već duže bio u bračnoj krizi, svađali su se mesecima. Kerolajn je imala nameru da uzme devojčicu i napusti ga. 
Priča koja je šokirala i potresla Grčku dobila je neočekivani epilog. Ucveljeni očajni udovac postao je preko noći hladnokrvni okrutni ubica.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.