UBIJENA VELIKA GRČKA ZVEZDA: Probodena harpunom dugim tri metra, narod na nogama, svi su besni, jure ubicu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2021, 16:59

UBIJENA VELIKA GRČKA ZVEZDA: Probodena harpunom dugim tri metra, narod na nogama, svi su besni, jure ubicu! (VIDEO)

Užasan zločin zgrozio javnost

Mlada foka, poznata pod imenom Kostis, koju su ribari spasli pre tri godine i koja je u Grčkoj postala "zvezda", nađena je ubijena harpunom, što je izazvalo negodovanje konzervatora i zahteve da se pronađe ubica.

Grčko društvo za proučavanje i zaštitu foka, neprofitna grupa koja radi na zaštiti ugroženih životinja, izjavila je da je Kostis namerno ubijen u vodama u blizini ostrva Alonisosa, u Severnim Sporadima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << piše Rojters.

Foka Kostis, koji pripada vrsti morskih medvedica, ubijen je harpunom dugim tri metra koji je izgleda ispaljen odozgo, verovatno sa broda, i malo je verovatno da se radi o nesrećnom slučaju, rekao je šef društva za zaštitu pečata monaha, Panajotis Dendrinos.

- To je užasan i tužan događaj, jako nas je rastužio i razljutio, i ne samo nas, već i većinu stanovnika i posetilaca ostrva Alonisos, koji su poznavali Kostisa - rekao je Dendrinos.

Kostisa su ribari spasili kao bebu 2018. godine nakon što ga je oluja donela na obalu i o njemu je brinulo lokalno stanovništvo i ljudi iz organizacije za zaštitu morskih medvedica.

- Nadamo se da je krivac pronađen, jer je ovo krivično delo, nije samo nemoralno, već je i nezakonito - rekao je Dendrinos.

Morske medvedice spadaju među najugroženije vrste na svetu i smatra se da ih je samo nekoliko stotina ostalo u Egejskom moru. Alonisos je mesto jedne od poslednjih kolonija morskih medvedica u Sredozemlju. Lokalni tužilac je naložio istragu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.