U TOKU SU INTENZIVNI PREGOVORI: Postoji šansa da Grci večeras otvore granice za Srbe

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 17:00

U TOKU SU INTENZIVNI PREGOVORI: Postoji šansa da Grci večeras otvore granice za Srbe

Ovaj veleobrt je šokirao mnogobrojne srpske turiste, od kojih se neki već nalaze na granici sa Grčkom, ali i naše državnike.

Odluka grčke vlade da, uprkos mnogobrojnim obećanjima, ne dozvoli ulazak srpskim turistima sve do 1. jula, definitivno je vest dana.

Ipak, i dalje postoji šansa da vlada Grčke danas u toku dana promeni odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dozvoli turistima iz Srbije da večeras od 23.00 pređu granicu, saznaju mediji.

- U toku su intenzivni razgovori sa zvaničnicima iz Grčke, tako da postoje šanse da se odluka preinači. Naši zvaničnici su ih u nekoliko navrata podsetili na obećanja i dogovor koji je postignut i nedavno i potvrđen - navodi izvor medija.

Poslednja zvanična odluka, koja je objavljena i na zvaničnom sajtu Konzulata Srbije u Solunu.

Prema najnovijoj odluci objavljenoj u Službenom glasniku Grčke, produžene su važeće mere režima ulaska u Grčku do 30. juna 2020. godine. Ovo praktično znači da turisti iz Srbije u Grčku mogu ući tek posle 1. jula 2020. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.