Trade Air otvara bazu u Ljubljani

Izvor: TangoSix.rs, 16.Jan.2020, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trade Air otvara bazu u Ljubljani

Kako Tango Six saznaje, Hrvatska ACMI kompanija Trade Air otvara bazu u Ljubljani ovog ljeta. U bazi će biti baziran jedan A320 kojim će za tri slovenačke agencije vršiti charter letove za Grčku, Tursku i druge destinacije. Ove letove Trade Air je preuzeo umjesto bankrotirale Adrie. Ugovor je potpisan na dvije godine, a u finalizaciji je i dogovor za treću godinu. Trade Air naglašava da im je ovo financijski povoljniji >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << posao nego u Izraelu, a uz to su još i na samo 130 km od kuće što je svakako bitno bolje za posade i održavanje aviona.
Ipak, drugi A320 će još dvije godine letjeti u Izraelu za Israir koliko još traje ugovor. Treći avion, Fokker 100 je namjenjen ad hoc najmu. Mrako Cvijin, direktor i vlasnik Trade Aira, nam je rekao da kompanija sa 150 sati leta mjesečno na kratkim ad hoc letovima zaradi više novaca nego na 300 sati mjesečno u dužem najmu. Tih 150 sati su dovoljni da kompanija posluje profitabilno. Ad hoc letovi namjenjeni su izvanrednim charterima, uletavanju umjesto aviona koji su ispali iz prometa, povećanim kapacitetima, izvanrednim okolnostima (bankrotirale kompanije, klimatski uvjeti, štrajkovi i sl.).
Još nema odluke o hrvatskom PSO / Foto: Trade Air Trade Air za sada još nema informacije o PSO koji bi trebao započeti za malo više od dva mjeseca, u ožujku 2020. Ovo istinski zabrinjava poglavito što su se već odavno trebali potpisati ugovori o produženju najma, pripremiti operacije, nastaviti sa prodajom karata. Iskreno nije jasno što hrvatska vlast čeka sa PSO, već odavno je natječaj trebao biti gotov, a još nije ni raspisan.

The post Trade Air otvara bazu u Ljubljani appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.