Izvor: Luftika.rs, 03.Jul.2020, 12:58

Šta se dešava ako se ispostavi da imate koronu dok ste u Grčkoj?

Grčki „korona hoteli“ primaće turiste sa simptomima zaraze koronavirusom. Prvi dan od kada je avio saobračaj ponovo u funkciji Grci su na aerodromima testirali preko 6.500 ljudu, od kojih je prvih 250 testova bilo negativno, objavili su nadležni organi 2. jula.
Na ostrvu Skijatos koje ima dva kovid hotela, dnevno će biti testirano oko 60 ljudi, a rezultati su, kako su nam rekli na aerodromu, samo tog prvog dana bili gotovi tek za 24 sata, piše Nova.
Od juče se čekaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << nekoliko sati.
Šta se dešava ako se ispostavi da imate koronavirus dok ste u Grčkoj?
Uputstva njihove Nacionalne organizacije za javno zdravlje i ministra turizma su sledeća:
Ukoliko niste testirani na aerodromu, a osetite se tokom boravka u Grčkoj loše, obavestićete menadžera hotela. Svaki veći hotel ima svog lekara koji će vas pregledati. Ukoliko hotel nema svog lekara, bićete prebačeni do medicinske ustanove. Svaki gost sa teškim simptomima kom je potrebna hitna pomoć lekara će biti prebačen u najbližu bolnicu kao “potencijalni kovid 19 pacijent” i tamo će mu biti ukazana pomoć, a oni sa umerenim simptomima će biti testirani. Posle testiranja moraju ostati u sobi dok ne dobiju rezultate.
I tu dolazimo do kovid hotela u Grčkoj. Ako ste pozitivni sa simptomima, bilo posle testiranja na aerodromu bilo u toku letovanja, bićete sprovedeni u najbliži hotel koji je određen za kovid pacijente.
Na Skijatosu nam je rečeno da će pozitivni bez simptoma ostati u svojim hotelima, ali da će morati da se zadrže tu, bez kretanja po gradu i drugim objektima.
U Grčkoj ima oko 75 kovid hotela. U njima će biti turisti koji imaju blaže simptome i ostaju tamo dok test ne bude negativan. Nakon toga se vraćaju za Srbiju prvim sledećim čarter letom.
Troškove lečenja putnika preuzima Republika Grčka.
Kompletan spisak kovid hotela u Grčkoj
Regija Istočna Makedonija i Trakija: Drama, Evros (Aleksandropolis) , Tasos i Samotraki
Atika: Egina, Atina, Speces, Hidra
Regija severni Egej: Ikarija, Lezbos, Lemnos, Samos i Hios
Regija zapadna Grčka: Etolija – Akarnanija, Ilija i Ahaja (Kalavrita)
Regija Zapadna Makedonija: Kastorija, Kozani, Florina, Grevena
Epir: Janjina i Preveza
Tesalija: Kardica, Volos, Alonisos, Skijatos, Skopelos, Trikala (Meteori)
Jonska ostrva: Zakintos, Krf, Kefalonija, Itaka, Lefkada i Paksi
Regija Centralna Makedonija: Solun, Kilkis, Pela (Edesa), Pijerija (Katerini), Ser i Halkidiki
Krit: Heraklion, Lasiti, Retimnon, Hanja
Regija Južni Egej: Andros, Amorgos, Astipalea, Tira (Santorini), Kalimnos, Mikonos, Ios, Paros, Patmos, Kastelorizo, Kitnos, Kos, Lipsi, Leros, Naksos i mali Kikladi, Milos, Paros, Rodos, Serifos, Sifnos, Siros i Tinos
Peloponez: Argolida (Ermioni), Arkadija (Tripoli), Korint, Lakonia (Monemvasija) i Mesinija
Regija Centralna Grčka: Evija (Eretrija), Skiros, Evritanija, Ftiotida i Fokida (Delfi)
Najbezbednija plaža Evrope najbliže je Srbiji i na njoj nema straha od koronavirusa

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.