Izvor: Radio 021, 03.Dec.2020, 19:49

Srbija i Grčka traže rešenje problema u turizmu izazvanih koronom

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ambasador Grčke Jorgos Djakofotakis danas su se složili da je potrebno omogućiti ulazak predstavnika, odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi dogovora sa poslovnim partnerima u vezi sa plaćenim turističkim aranžmanima.

Grčki ambasador je poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ovaj problem uspešno i u što kraćem roku reši, i to na osnovu spiska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vlasnika agencija kojima je potrebno odobrenje za ulazak u Grčku, koje će resorno ministarstvo dostaviti.

Tatjana Matić je predložila protokol o saradnji sa grčkim turističkim sektorom na osnovu kojeg bi ubuduće bila organizovana komunikacija dve zemlje u odnosu na posledice pandemijske krize.

"Ovakve situacije nisu dobre ni za Srbiju ni za Grčku. Sada kada smo veoma zabrinuti za zdravlje i bezbednost ljudi moramo istovremeno da mislimo i na ljude koji zavise od turizma, čiji su to biznisi i način da održe svoje porodice", naglasila je Matić.

Na sastanku je dogovoreno da se dalje radi na smanjenju cene rominga, odnosno nastave procedure u vezi sa Memorandumom o saradnji u oblasti telekomunikacija izmedju dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.