Španija umanjuje Srbiji šanse za domaćinstvo Mundijala 2030.

Izvor: B92, 19.Nov.2018, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija umanjuje Srbiji šanse za domaćinstvo Mundijala 2030.

Već upitan plan Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke da zajedno organizuju Svetsko prvenstvo 2030. mogao bi dodatno da pokvari interesovanje Španije.

Kako prenose mediji sa Pirineja, premijer Španije Pedro Sančes predložio je kralju Maroka Mohamedu VI da dve zemlje zajedno organizuju Mudijal 2030.

Ovaj predlog nije besmislen s obzirom da Maroko nije uspeo da dobije SP 2026. za koje se kandidovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samostalno.

Međutim, šanse da ovaj put dobiju domaćinstvo dodatno povećava opcija da se u celu priču uključi i Portugal.

Osim balkanske i pirinejsko-afričke kandidature, zajedničko domaćinstvo SP 2030. žele i južnoameričke zemlje Argentina, Urugvaj i Paragvaj, ali njihove šanse umanjuje to što će se Mundijal 2026. igrati na njihovom kontinentu, jer su domaćini SAD, Kanada i Meksiko.

Mediji spekulišu da bi u pričo o domaćinstvo SP 2030. mogli da se uključe Velika Britanija, dakle Engleska, Škotska i Vels, te Južna Koreja i čak Egipat.

Sledeće SP na programu je 2022. u Kataru, gde će ovogodišnju titulu iz Rusije braniti Francuska.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.