Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2021, 23:12

Silna Zvezda potopila Turkoan i zakoračila ka četvrtfinalu, Radnički stekao minimalnu prednost pred revanš

Novi Beograd i Vuljagmeni odigrali nerešeno, odluka pada u Grčkoj

Gromovnik Gavril Subotić i Veljko Tankosić potapaju rivala. Nebrojano puta viđeno ove sezone. Crvena zvezda u repriznom terminu i blistavom izdanju na severu Francuske. Krče crveno-beli put ka četvrtfinalu, pobeda od 12:9 protiv Turkoana pokazatelj je da ove sezone ništa nije slučajnost. Moćno Zvezda izgleda, malo je onih koji oružje nisu položili pred četom Aleksandra Filipovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Teniski rečeno napravila je Zvezda brejk u Lilu. U Beograd nosi tri gola prednosti. Kapitalna tri gola. Pravo bi iznenađenje bilo da srpski predstavnik ispusti tu prednost. Uspesi se nižu, pobede sabiraju, miris uspeha ponovo zapljuskuje zidine Kalemegdana i bazen “Milan Gale Muškatirović”, doma vaterpolista Crvene zvezde.

Tandem Gavril Subotić – Veljko Tankosić pokosio je Radnički u finalu Kupa Srbije, a došao je glave i Turkoanu. Zvezdini bombarderi nisu imali milosti. Ponovo je u elementu bio Subotić. Od kupa, preko regionalnog takmičenja kada je bio najbolji strelac, do osmine finala Kupa Evrope. Aleksandar Filipović uvek može da se osloni na ubojitog strelca. Veljko Tankosić je u Francuskoj predvodio listu strelaca sa četiri postignuta gola, Subotić je u tri navrata tresao mrežu, a u redovima Turkoana najefikasniji sa tri pogotka bio je Dražen Kujačić.

Razlog za zadovoljstvo imaju i Kragujevčani, ali sa velikom dozom opreza naredne sedmice zaputiće se u Francusku. Nadigrao je Radnički ekipu Strazbura u Šumadiji, slavio je sa 11:10, ali mu taj gol prednosti nije garancija mirnog revanša. Ipak, kroz kvalifikacione cikluse, Regionalnu vaterpolo ligu, te Kup Evrope, Radnički je dokazao da zna da igra na rezultata.

Pomalo su Francuzi i iznenadili Radnički. Uspeli su da ostvare dobar rezultat pred revanš, ali nema sumnje da će Urošu Stevanoviću daleko lakše biti da za naredni susret eksploatiše sve mane Strazbura. Priprema meča, analiza i skauting veliki su adut Kragujevčana, ali i zaliha koju su sačuvali Strahinja Rašović i Nemanja Stanojević. Danas nisu bili raspucani. Spremaju se da iskoriste municiju u Francuskoj. Aleksa Ukropina je sa četiri gola bio najefikasniji i jedini koji se više puta upisao na semaforu. Rašović, Stanojević i Toholj, od kojih se uvek dosta očekuje, postigli su po gol.

Kao što se i očekivalo, najteži zadat imao je Novi Beograd. U Grčku će otputovati bez prednosti, ali neće imati ni rezultatski deficit. Novi Beograd i Vuljagmeni remizirali su u Beogradu – 7:7.

Tvrd meč sa malim brojem golova su odigrali srpski i grčki predstavnik. Ulog je veliki, odbrane su bile na visini zadatka, a i golmani. Prilika za postizanje golova nije bilo previše. Vodila se rovovska borba, ekipe nisu odstupale ni za pedalj, a u takvoj postavci golgeteri nisu mogli da dođu do izražaja. Najefikasniji u timu Vlade Vujasinovića bili su Nikola Bursać i Draško Gogov sa po dva postignuta gola. Miloš Ćuk, Nikola Nikolov i Mateja Asanović su još uspeli da se upišu u listu strelaca, a sa druge strane najistaknutiji pojedinci bili su Haralampos Trolas i Hristos Afrodakis sa dva gola.

KUP EVROPE - OSMINA FINALA

Subota

Radnički – Strazbur 11:10 (2:2, 3:2, 4:3, 2:3)

PAN – OSC 6:22 (2:7, 0:3, 3:5, 1:7)

Turkoan – Crvena zvezda 9:12 (3:4, 0:0, 2:3, 4:5)

Primorac – Solnok 8:18 (2:4, 1:4, 1:5, 4:5)

Sabadelj – Mediterani 9:9 (1:2, 2:2, 5:3, 1:2)

Novi Beograd – Vuljagmeni 7:7 (2:3, 1:1, 1:1, 3:2)

Sintez – Dinamo Moskva 12:14 (2:2, 2:4, 4:4, 4:4)

Barselona – HAVK Mladost 9:11 (1:2, 3:1, 2:4, 3:4)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.