Izvor: Blic, 18.Jul.2017, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefovi diplomatije Grčke i Turske danas na Kipru

Ministri inostranih poslova Grčke i Turske Nikos Kocijas i Mevlut Čavušoglu danas će boraviti na Kipru u odvojenim misijama kako bi pokušali da obnove razgovore o ujedinjenju tog ostrva.

Kocijas će se sastati sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom i prisustvovati sastanku nacionalnog saveta političkih lidera kiparskih Grka, posvećenom načinima za pronalaženje rešenja i promeni startegije, preneo je Rojters.

Čavušoglu će razgovarati sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zvaničnicima severnog dela ostrva, saopštila je Ankara.

Kipar je ostrvska država podeljena na grčki i turski deo još od invazije Turske 1974. godine, što je bio svojevrsan odgovor na pokušaj puča Atine, sa ciljem ujedinjenja Kipra sa Grčkom.

Turci su na severnom delu ostrva proglasili "Tursku republiku Severni Kipar", a Turska je i dalje jedina država koja priznaje tu samoproglašenu teritoriju, gde i dan-danas ima 35.000 stacioniranih svojih trupa.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Turska

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Grčka i Turska pokušavaju da obnove razgovor o Kipru

Izvor: B92, 18.Jul.2017

Nikozija -- Ministri inostranih poslova Grčke i Turske Nikos Kocijas i Mevlut Čavušoglu borave na Kipru u odvojenim misijama. Cilj- pokušaj obnove razgovora o ujedinjenju...Kocijas će se sastati sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom i prisustvovati sastanku nacionalnog saveta političkih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.