Saobraćaj na auto-putu kroz Grdelicu – tri meseca posle

Izvor: RTS, 25.Avg.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj na auto-putu kroz Grdelicu – tri meseca posle

Na južnom kraku Koridora 10 beleži se povećanje broja vozila u odnosu na leto prošle godine, ali većih zadržavanja nema. Povećana i bezbednost učesnika u saobraćaju, navode u "Putevima Srbije".
Značajno rasterećenje u saobraćaju na južnom kraku Koridora 10 zabeleženo je nakon otvaranja deonice auto-puta kroz Grdeličku klisuru.

Putnici, koji se uglavnom vraćaju sa letovanja u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grčkoj, kažu da su prezadovoljni i da je sve brže i lakše, ali i bezbednije.
U "Putevima Srbije" kažu da nema većih zadržavanja na naplatnim stanicama i graničnom prelazu prema Severnoj Makedoniji.
Još bolje stanje na granici se očekuje od sutra, kada će biti otvoren integrisani prelaz između Srbije i Severne Makedonije.
Samo u julu, kroz naplatnu stanicu Doljevac prošlo je milion i 760 hiljada vozila, što je 30 odsto više nego prošle godine.
Dnevno u proseku prođe oko 50.000 putnika, a vikendom i 40 odsto više.
Prošlog vikenda je prošlo 70.000 vozila, navodi Vesna Tonić Živković iz "Puteva Srbije", koja ističe i da je povećana bezbednost učesnika u saobraćaju.
"Nismo zabeležili nijednu težu saobraćajnu nezgodu na ovom delu Koridora 10", navodi Tonić Živkovićeva.
Korist za putnike, ali i za lokalno stanovništvo
Auto-put mnogo donosi putnicima, ali treba da donese i ljudima koji žive u blizini.
U motelu "Predejane", koji je jedino odmaralište između Niša i Vranja, prezadovoljni su turističkom sezonom.
Novi put je investitore već doveo u Vladičin Han i Grdelicu, a predstavlja šansu i za Vlasinsko jezero, jer bi moglo da stigne više turista.
Gradnja deonice južnog kraka Koridora 10, koja prolazi kroz Grdeličku klisuru, trajala je šest godina. Otvorena je 18. maja.
Izgrađeno je 36 mostova i dva tunela. Deonica je duga 26,3 kilometra i može se proći za 20 minuta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

GRDELIČKA KLISURA TRI MESECA POSLE: Povećan broj vozila, putnici zadovoljni, bez saobraćajnih nesreća!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2019

Na južnom kraku Koridora 10 beleži se povećanje broja vozila u odnosu na leto prošle godine, ali većih zadržavanja nema. Povećana i bezbednost učesnika u saobraćaju, navode u "Putevima Srbije"..Značajno rasterećenje u saobraćaju na južnom kraku Koridora 10 zabeleženo je nakon otvaranja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.