SRBI U EKSTAZI, GRČKA SPREMNA DA DOČEKA TURISTE! Sve veći broj rezervacija, otkriveno do kada će trajati sezona

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 18:25

SRBI U EKSTAZI, GRČKA SPREMNA DA DOČEKA TURISTE! Sve veći broj rezervacija, otkriveno do kada će trajati sezona

Uprkos činjenici da je grčki turistički sektor doživeo "šok" zbog pandemije korona virusa 2020. godine, bezbedno otvaranje ove godine je moguće zbog nekoliko novih alata

Grčka je spremna da bezbedno dočeka turiste, izjavio je danas generalni sekretar Grčke nacionalne turističke organizacije (GNTO) Dimitris Fragakis na panelu tokom Šestog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Delfi ekonomskog foruma, održanog u Atini.

Govoreći na panelu pod nazivom "Krunski dragulj grčke ekonomije na raskršću", na dan kada se turizam ponovo otvorio u toj zemlji, Fragakis je primetio da je "dug put ispred nas", iako je ponovno otvaranje industrije rezultat dvomesečnog planiranja, prenosi grčka agencija ANA.

- vakcina, takozvanog zelenog sertifikata o vakcinaciji i dijagnostičkih testova dostupnih svima.

Ovogodišnja turistička kampanja, najveća u poslednjoj deceniji, koštala je najmanje 23 miliona evra, navodi grčka agencija.

Iako je turistička industrija u zemlji sprovodila strategiju pukog preživljavanja 2020. godine, ove godine je primenila strategiju za nadoknađivanje gubitaka, rekao je Frakagis.

On je takođe istakao da bi većem broju rezervacija mogla da doprinese produžena turistička sezona, koja se zbog vremenskih uslova u Grčkoj može produžiti do oktobra.

Međunarodna konferencija od 10. do 15. maja održava se pod pokroviteljstvom predsednice Grčke Katerine Sakelaropulou.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.