Rusi čekaju Srbe u polufinalu: Grčka ispustila +13, Šved proradio kad je trebalo (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 13.Sep.2017, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi čekaju Srbe u polufinalu: Grčka ispustila +13, Šved proradio kad je trebalo (FOTO, VIDEO)

Košarkaši Rusije treći su polufinalisti Evropskog prvenstva u Istanbulu, pošto su u četvrtfinalu savladali Grčku nakon preokreta i nove sjajne partije Alekseja Šveda.

Na kraju je bilo 74:69 (17:24, 14:13, 20:16, 23:16), za Ruse, koji protivnika u borbi za finale čekaju večeras od 20.30 časova, kada igraju Srbija i Italija.

.@russiabasket ?? are in the Semi-Finals for the first time since 2011! #EuroBasket2017

? https://t.co/txSfxE8kVS >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pic.twitter.com/ymMratGRm3

Šved je i pored lošeg šuta iz igre (7/22) postigao 26 poena, Mozgov je dodao 15 i 10 skokova, Voroncevič osam i 12 uhvaćenih lopti, a Fridzon je stao na 11 koševa. Grcima nisu pomogle sjajne partije Kalatesa (25 poena, sedam asistencija) i Printezisa (19 poena, pet skokova) jer im je evidentno nedostajala podrška za korak dalje na Eurobasketu.

Grci su mnogo bolje ušli u utakmicu, imali više raspoloženih igrača i delovali su kao da imaju više onih koji znaju da igraju ovakve utakmice...

.@Nick_Calathes15 is a a maestro ??! @HellenicBF #EuroBasket2017

? https://t.co/1xf8mQU7WH pic.twitter.com/k66Ec9NvXx

I jesu Kalates, Slukas, Burusis, Printezis i ostali vlasnici bogatog iskustva sticanog tokom klupskih uspeha, ali nisu prelomili borbu za polufinale kada su morali, u ne baš lepom četvrtfinalu.

Imali su "heleni" u više navrata, u drugoj i trećoj četvrtini, dvocifrenu prednost (najviše plus 13 i 35:22) koju nisu znali da sačuvaju za trijumf.

Kalates je blistao i u košgeterskom smislu, i u skokovima i u asistencijama, adekvatnu podršku pružao mu je najpre Printezis, a odbrana je svela Šveda na samo četiri poena u prvom poluvremenu uz šut iz igre 1/7.

Ipak, najopasniji igrač Rusije proradio je u nastavku, ubacio 13 poena u trećoj deonici i malo po malo je "zbornaja" topila minus. Šved je počeo da pogađa u svom stilu, a Mozgov nastavio, pa se ušlo u relativno neizvesnu završnicu.

Welcome to the game @shved23! @russiabasket's leader is getting ?!

? https://t.co/1xf8mQU7WH pic.twitter.com/PhCEF5QOGK

Tada su lideri Rusa previše forsirali, Mozgov je promašio zakucavanje i dobio blokadu, Šved nerezonski šutirao, ali su i pored toga imali 67:60, jer su Grci izgubili strpljenje, koncentraciju i preciznost koja ih je krasila u prvom delu.

Uspeli su da priđu na 68:66 preko Burusisa i onda je u junaka rešio da izraste Hostov. Vezao je tri poena i na 71:66 uhvatio promašeno slobodno bacanje u poslednjim sekundama, čime je sačuvao Rusima plasman u polufinale.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.