Putin: Mogli ste i bez teatralnosti; Cipras: Rešeno je

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Mogli ste i bez teatralnosti; Cipras: Rešeno je

Vođe Rusije i Grčke rekli su da su prevazišli spor oko uzajamnog proterivanja diplomata koji je zaoštrio njihove inače prijateljske veze.

Grčka je u julu proterala dvoje ruskih diplomata uz navode da su pomogli da se finansiraju protesti protiv dogovora između Grčke i njenog severnog suseda Makedonije, kojim se rešava dugogodišnji spor oko imena između te dve zemlje i otvara put Makedoniji da uđe u NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i EU.

Rusija je uzvratila istom merom i proterala dvoje grčkih diplomata u avgustu.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je posle razgovora u Kremlju s grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom da Rusija i dalje smatra grčki potez neosnovanim.

Putin je rekao da bi takve tenzije mogle da budu rešene bez "teatralnih poteza" ali je dodao da je sada "taj list okrenut".

Cipras je takođe rekao da Grčka smatra taj spor zatvorenim i naglasio da je značajno da Grčka ima bliske veze s Rusijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.