Izvor: Luftika.rs, 15.Maj.2021, 09:58

Od 7 jutros otvoren Evzoni prelaz, 4 autobusa sa srpskim turistima već otišlo u Grčku

Zvanično počinje turistička sezona u Grčkoj, a za naše državljane otvoren je granični prelaz između te zemlje i Severne Makedonije – Evzoni.
Do tog graničnog prelaza, koji će, kako je najavljeno, biti otvoren od 7 do 23 časa, treba proći i našu granicu sa Severnom Makedonijom.
Na graničnom prelazu Preševo trenutno je desetak automobila koji čekaju da uđu u Severnu Makedoniju ali malo je onih koji idu u Grčku.
Tokom noći put >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Grčke su otišla četiri autobusa. Uslov za ulazak u tu zemlju je potvrda o vakcinaciji, priznaju se sve vakcine, potrebno je da prođe 14 dana od revakcinacije, ili digitalni zeleni sertifikat. Za one koji nisu vakcinisani potreban je negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata. Svi putnici moraju da imaju popunjen pfl obrazac.
U Grčkoj se postepeno ublažavaju epidemiološke mere. Još važe osnovne mere, distanca, maske i higijena. Tako će biti na plažama, restoranima i u zatvorenom prostoru.
Što se tiče kulturnih dešavanja i otvaranja muzeja, bioskopa planira se postepeno do kraja maja.
Izvor: RTS
Grci otvorili plaže i kafane uz poštovanje distance i bez muzike

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.