Izvor: Luftika.rs, 13.Avg.2020, 11:11

Najviše obolelih od koronavirusa u Grčkoj od početka pandemije

Grčka je juče prijavila 262 nova slučaja zaraze koronavirusom, što predstavlja crni rekord za tu zemlju i najviše novozaraženih od početka pandemije.
Takođe, tokom jučerašnjeg dana Grčka je registrovala i dve smrti od virusa Covid-19.
Ukupno je preminulo 216 ljudi, a dosad je zaraženo 6.177 osoba.
Udvostručio se i broj pacijenata na intenzivnoj nezi. Danas ih je 24, a prošle nedelje je bilo 13.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Za skok broja novih slučajeva korona virusa vlasti kažu da je odgovorno nepoštovanje mera socijalne distance u restoranima, barovima i na javnim okupljanjima.
Ministar zdravlja Vasilis Kikilijas rekao je ranije da prosek godina novoobolelih opao na 36, piše Gardijan, a prenosi Blic.
– Može da se dogodi i ako ste mladi i mislite da ste neranjivi – naveo je on na Tviteru.
Grčka vlada u ponedeljak je najavila da restorani neće raditi posle ponoći u nekim turističkim destinacijama kao što su Mikonos, Santorini, Krf, Rodos i Krit.
Pogođeni su i Solun, Larisa, Volos i Katerini, kao i poluostrvo Halkidiki.
Ništa od Grčke za Srbe ovog leta, zabrana ulaska do 1. septembra

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Rekordan broj zaraženih virusom korona u Inidiji

Izvor: Danas, 13.Avg.2020

Indija je danas prijavila 67.000 novozaraženih korona virusom, što je novi rekord po broju otkrivenih slučajeva na dnevnom nivou, a broj umrlih od posledica infekcije premašio je 47.000.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.