Izvor: RTS, 11.Apr.2021, 06:47

Micotakis naredio hitnu istragu ubistva novinara

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis naredio je hitnu istragu posle ubistva grčkog novinara, veterana, Jorgosa Karaivasa, koji je pisao o organizovanom kriminalu i korupciji.
Iz vlade je rečeno da su svi šokirani zbog ubistva Jorgosa Karaivasa dok se vraćao s posla, nakon emisije na televiziji Star.

U novinara su dva muškarca na mopedu ispalila najmanje šest hitaca iz oružja sa prigušivačem, ispred njegove kuće u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Atini.
Mnogi Grci pale sveće i ostavljaju cveće na mestu tog ubistva.
Medijske organizacije traže da se hitno utvrdi razlog ubistva Karaivasa, a iz OEBS-a je poručeno da "ne može biti nekažnjivosti za tako gnusne zločine".
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen zahteva pravdu i rasvetljavanje tog, kako je rekla, kukavičkog ubistva dostojnog prezira.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.