Izvor: RTS, 18.Jun.2021, 14:09

Košarkašice Srbije deklasirale Grčku za drugu pobedu na EP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je pobedila Grčku sa 85:51 u drugom kolu Evropskog prvenstva u Valensiji.
Košarkašice Srbije, posle dramatične pobede nad Italijom na otvaranju EP, protiv Grkinja su odigrale na mnogo višem nivou.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Aleksandra Crvendakić sa 13 poena, a Dajana Butulija je ubacila 11 uz osam skokova.
Počela je Srbija furiozno, odmah napravila seriju od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 9:0, ali je u finišu četvrtine dozvolila Grčkoj da uhvati priključak i da sa četiri poena zaostatka uđe u drugu deonicu (17:13).
Posle problema sa šutom, izabranice Marine Maljković su se konsolidovale i zaigrale znatno bolje.
Odličnom igrom u odbrani zatvorile su akcije Grčke i dozvolile su joj samo tri poena u drugoj četvrtini. 
Kada je proradio šut, na terenu je postojala samo ekipa Srbije, koja je u drugo poluvreme ušla sa ubedljivih 40:16.
Do kraj susreta košarkašice Srbije održavale su visoku prednost, Grčka nije imala šanse za preokret, a pa je tim Marine Maljković upisao drugi trijumf u grupi B.
U subotu je dan pauze, a poslednji meč grupne faze Srbija će igrati u nedelju od 12 sati protiv Crne Gore.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkašice Srbije ubedljive protiv Grčke

Izvor: Beta, 18.Jun.2021

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Valensiji selekciju Grčke sa ubedljivih 85:51 (17:13, 23:3, 25:21, 20:14), u utakmici drugog kola Grupe B Evropskog prvenstva. Srbiju su do druge pobede na šampionatu vodile Aleksandra Crvendakić sa 13 i Dajana Butulija sa 11 poena, Ivon...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.