Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2021, 09:15

Kokoškovu razigravanje igrača u prvom planu, Meksiko nema poznata lica, ali je namučio Grčku

Važno je biti onaj pravi za kvalifikacije

Prvi dan Akropolis kupa prošao je relativno mirno. Iako je dobila samo jednu četvrtinu protiv Portorika, Orlovima je bio dovoljan samo jedan period igre za klasu iznad protivnika kako bi se stekla razlika dovoljno visoka da se do kraja susreta više i ne razmišlja o eventualnom preokretu.

Svakako, Igoru Kokoškovu rezultat u ovim kontrolnim mečevima nije u prvom planu, već to da u kratkom vremenskom intervalu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << osposobi ekipu kako bi svoje najbolje lice pokazala u kvalifikacijama koje počinju za deset dana. Biće tada Srbija izvesno jača za nekoliko standardnih reprezentativaca, zato su utakmice u Atini uz generalnu probu 23. juna sa današnjim protivnikom (RTS, 16.00) svojevrsna audicija za sve koji žele da brane boje Srbije na putu do Tokija.

02.30: (1,80) Bruklin (12,5) Milvoki (2,25)

Prvu utakmicu od okupljanja Srbija je prebrodila bez previše muke. Nije Portoriko ni kadar kao nekih ranijih godina da bude “nagazna mina“, nije to ni Meksiko u čijem sastavu protiv Grčke nije bilo nijednog lica poznatog širem košarkaškom auditorijumu u Evropi. Najveći znak pitanja stajao je za poziciju centra koju su Filip Petrušev i Boban Marjanović pokrili gotovo bez greške. Mlada zvezda Mege nastavila je tamo gde je stala posle onih debitantskih partija u Tbilisiju. Uz 21 poen, četiri skoka, tri asistencije i jednu blokadu Petrušev je iskoristio momentum takmičarske forme jer mu se klupska sezona završila dan posle prvog okupljanja nacionalnog tima, pa samim tim može da bude prava uzdanica Srbije u kvalifikacijama.

Slične su pozicije šuterskog tandema Dobrić – Anđušić, dok su Nemanja Bjelica i Boban Marjanović na iskustvo odradili prvu pripremu za start kvalifikacija. Iako je odigrao bezmalo 24 minuta, na Stefanu Joviću se video izostanak košarke u visokom ritmu s obzirom da nije igrao od marta, ali taman ima dovoljno vremena da povrati malo košarkaške rutine za one najbitnije utakmice.

To što je Srbija imala 17 izgubljenih lopti i 23,8 odsto pogodaka za tri poena (5/21) potpuno je opravdano i ne treba nikoga da zabrine. Prva je utakmica, uostalom pripremna, gde se testiraju kvaliteti pojedinaca, sistema i petorki gde se traži idealni spoj potreban za prolaz na Olimpijske igre. Uostalom, veći broj izgubljenih lopti Srbija je nadoknadila kroz 27 asistencija, gde su Bjelica i Avramović udelili po pet, a Jović i Anđušić po četiri završna dodavanja.

Meksiko je krnju Grčku ozbiljno namučio. Heleni su pogotkom Kostasa Slukasa s linije slobodnih bacanja na tri sekunde do kraja overili trijumf, iako su na dva minuta do kraja imali deset poena prednosti... Najveći problem Grčkoj sastav Omara Kinterosa zadao je preko Orlanda Mendeza i Danijela Amiga kojisuubacili 24, odnosno 21 poen. Prvi je imao respektabilno šutersko veče s 6/12 za tri. Zapaženu ulogu imao je Pol Stol, nakratko plejmejker Metropolitena koji je na osam poena i pet skokova dopisao 10 asistencija. Od ostalih istakao se još samo Hoze Estrada sa 11 poena i šest završnih dodavanja. Najveća snaga meksičkih košarkaša bili su pogoci za tri uz 37,5 odsto uspešnosti (12/32), dok su protivnikovu igru često “sekli“ faulovima, zbog čega je Grčka izvela 43, a pogodila 33 slobodna bacanja.

Po svoj prilici ovo bi trebalo da bude još jedna rutinska provera za Srbiju. Već u nedelju od 20 časova sledi najteža provera protiv Grčke.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.