Ivanov neće glasati na referendumu, opavdano odsutan

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov neće glasati na referendumu, "opavdano odsutan"

Skoplje -- Makedonski predsednik Đorđe Ivanov neće se izjasniti na predstojećem referendumu o sporazumu sa Grčkom, jer će u to vreme odsutan.

Ivanov, koji je inače odbio da potpiše taj sporazum po kom će, između ostalog Makedonija promeniti ime, biće na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Predsednik Đorđe Ivanov neće biti prisutan u zemlji tokom referenduma za promenu ustavnog imena Makedonije. Zato neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti u mogućnosti da glasa ni 'za' ili 'protiv' referenduma, jer će predstavljati Makedoniju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku", stoji u saopštenju.

Inače, makedonski državni vrh naizmenično po sistemu rotacije prisustvuje sednicama SB - godinu dana predsednik, pa godinu dana premijer. U ovoj godini Makedoniju u SB predstavlja Ivanov.

Referendum o sporazumu sa Grčkom prema kojem bi se ta bivša jugoslovenska republika ubuduće zvala Reublika Slobodna Makedonija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.