Izvor: Luftika.rs, 12.Jul.2020, 13:08

I Mađari zatvaraju granice: Putnici iz Srbije će morati na pregled i u karantin

Posle Grčke i Hrvatske, nove mere za srpske građane od sredine naredne nedelje uvešće i Mađarska!
Kako prenosi „Rojters“, Mađari će od naredne srede, zbog širenja epidemije korona virusa po Evropi, uvesti nove restriktivne mere na svojim granicama koje će važiti i za građane Mađaraske i za strance koji ulaze u zemlju iz rizičnih područja, piše Blic.
Prema ovim merama, svi putnici koji dolaze iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << zemalja koje su označene kao „žuta“ i „crvena“ zona, moraće da prođu lekarski pregled i biće stavljeni u karantin, obelodanio je danas šef kabineta premijera Viktora Orbana.
Srbija se, uz Rumuniju i Bugarsku, nalazi u grupi zemalja koje su označene žutom bojom, ostatak Balkana i Ukrajina su „crvene“, dok su dolasci iz Hrvatske za sada dozvoljeni.
Putnici iz „žute zone“ moraće na pregled, ali i u karantin u trajanju od 14 dana koji će moći ranije da napuste samo ukoliko imaju dva negativna testa u roku od 48 sati.
Mađarska će ove mere revidirati na svekih nedelju dana.
U Hrvatsku iz Srbije samo uz negativan PCR test ili karantin od 14 dana

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Nove mere na mađarskoj granici, pregled i karantin za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2020

Mađarska od srede uvodi strožu kontrolu na granicama zbog porasta broja zaraženih korona virusom u drugim zemljama, a putnici iz Srbije će na granici morati da prođu medicinski pregled...Kako je rekao Gergelj Gujaš, zemlje su, prema novim pravilima, u zavisnosti od epidemiološke situacije podeljene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.