Grčki vatrogasci bore se s požarima u Olimpiji i na Eviji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2021, 20:51

Grčki vatrogasci bore se s požarima u Olimpiji i na Eviji

Grčki vatrogasci nastavili su 5. augusta borbu protiv požara u Olimpiji, na poluotoku Peloponezu, i na otoku Evija. Značajne mjere poduzete su u Olimpiji da bi se zaštitilo ovo antičko mjesto i arheološki muzej. Nakon što je spalio dvadesetak kuća, "požar se sada kreće prema oblasti Lala", planinskom šumskom području sjeveroistočno od Olimpije, rekao je lokalni dužnosnik za grčku agenciju ANA 5. augusta. Olimpija, obično prepuna turista u ovo doba godine, i šest okolnih mjesta...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

VATRA SE NE SMIRUJE Grčka se pržila na 45 stepeni, buknulo više od 100 novi požara: "Najgore tek sledi" (FOTO)

Izvor: Blic, 05.Avg.2021, 08:52

Grčka je evakuisala ljude u čamcima sa plaže na ostrvu Evija usled jakog dima zbog šumskih požara, a tri vatrogasca su povređena, dok u vatrogasne ekipe na drugim mestima borile da zadrže plamen dalje od drevne Olimpije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.