Grčki sud odbio da teroristi koji štrajkuje glađu obustavi izdržavanje kazne

Izvor: Beta, 05.Mar.2021, 00:42

Grčki sud odbio da teroristi koji štrajkuje glađu obustavi izdržavanje kazne

Sud u grčkom gradu Lamiji odbio je u četvrtak da obustavi izdržavanje kazne Dimitrisu Koufodinasu, zatvorenom ekstremnom levičaru, teoristi i ubici koji je hospitalizovan jer mu je život u opasnosti posle skoro dva meseca štrajka glađu.Dimitris Kufodinas (63), vođa akcija nekadašnje ekstremno levičarske terorističke grupe "17. novembar" koju je policija rasturila 2002. godine, počeo je štrajk glađu 7. januara u zatvoru visoke bezbednosti zahtevajući premeštaj u zatvor u Atini, blizu svoje porodice.Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, smešten je u bolnicu u Lamiji još krajem januara gde je ipak nastavio štrajk gladju, a poslednje dve nedelje stanje mu je kritično i održavaju ga u životu na odeljenju intenzivne nege.Sud je u četvrtak odbacio njegov zahtev za obustavljanje izdržavanja kazne, presudivši da pogoršanje njegovog zdravlja nije posledica bolesti, već njegove odluke da stupi u štrajk glađu i žeđi.Lekar u bolnici u Lamiji, Hristos Georgiadis, svedočio je na sudu da zatvorenik "još ima bistar um, ali njegovi organi su u kritičnom stanju".U petak bi isti sud koji je odbacio obustavljanje izdržavanja kazne, trebalo da presudi o drugom zahtevu zatvorenika, za premeštaj u zatvor u Atini.Dimitris Kufodinas je u zatvoru 18 godina pošto je 2003. godine osuđen zbog političkih ubistava 11 osoba od 1980. i 2000. ...
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki sud odbio da teroristi koji štrajkuje glađu obustavi izdržavanje kazne

Izvor: N1 televizija, 05.Mar.2021

Sud u grčkom gradu Lamiji odbio je u četvrtak da obustavi izdržavanje kazne Dimitrisu Koufodinasu, zatvorenom ekstremnom levičaru, teoristi i ubici koji je hospitalizovan jer mu je život u opasnosti posle skoro dva meseca štrajka glađu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.