Izvor: Radio 021, 20.Jan.2020, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki mediji o "uvozu" kriminalaca iz regiona

Posle ubistva dvojice muškaraca u jednom restoranu u Atini, za koje se navodi da su deo organizovanog kriminala iz Crne Gore, grčki mediji pišu o sve češćim obračunima "uvezenih" kriminalaca iz regiona.

Maskirani napadači ubili su dvojicu muškaraca dok su večerali sa porodicama u prepunom restoranu u atinskom kvartu Vari, a potom pobegli ka Koropiji. Kako su naveli svedoci, u obe žrtve pucano je desetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << puta - jedan je ubijen odmah, pred očima svoje dece, dok je drugi s teškim povredama prevezen u bolnicu, gde je preminuo.

U napadu je ranjena i supruga jednog od ubijenih, a u prepunom restoranu nastala je opšta pometnja i panika.

"Izgledalo je kao scena američkog filma. Muškarci su upali i počeli da pucaju. Niko nije mogao da zaustavi metke. Njihova deca su vrištala. Jedan je odmah ostao mrtav na stolici na kojoj je sedeo", rekao je jedan od svedoka za portal STAR dodavši da se sve dogodilo za pola minuta.

Počinioci, kako navode svedoci, nisu bili maskirani - bila su to trojica dvadesetogodišnjaka i jedan za kojeg se procenjuje da ima oko 45 godina, prenosi grčki portal Vima.

Policija je saopštila da je reč o dobro organizovanom profesionalnom ubistvu, pa se razmatraju dva scenarija - mafijaški obračun ili naručeno ubistvo, prenosi portal Tanea.

Dok policija istražuje zločin koji se dogodio pred više desetina gostiju restorana i uplašenom decom, grčki mediji konstatuju da je to još jedan znak da se u tu zemlju "uvoze kriminalci".

Grčki mediji podsećaju i da je prijavljeno još najmanje 30-40 napada na pripadnike gruzijske, ruske, italijanske i meksičke mafije, kao i mnoge arapske kompanije za naoružavanje.

U komentarima na tekstove grčkih portala o dvostrukoj likvidaciji u Atini ocenjuje se da je zemlja postala "raj za globalni kriminal", da je ovo područje postalo "igralište ruskih, srpskih i arapskih kriminalaca", da će južna predrađa Atine "postati Bejrut".

Stevan Stamatović i Igor Dedović, koji su ubijeni u Atini, poznati su kao visoko rangrani članovi tzv. "škaljarskog klana". Smatra se da su ubijeni u nastavku obračuna crnogorskih kriminalnih klanova koji traje od kraja 2014. godine.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.