Grčka zatvara tri najveća izbeglička kampa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka zatvara tri najveća izbeglička kampa

Grčka vlada planira da postepeno zatvori tri najveća izbeglička kampa na ostrvima u Egejskom moru i zameni ih prihvatnim centrima zatvorenog tipa, kako bi se smanjio pritisak na te prepune kampove i ubrzao proces povratka ilegalnih imigranata, prenosi portal Seebiz.

"Takozvani hot-spotovi na Lezbosu, Samosu i Hiosu biće zamenjeni 'centrima za odlazak i identifikaciju'", rekao je portparol vlade Stelios Petsas.

Novi kampovi biće namenjeni migrantima koji nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nikakvih izgleda da dobiju azil u EU i biće zatvorenog tipa.

Svi za koje se proceni da su prave izbeglice biće prebačeni u kampove na kopnu. Izbeglički kampovi otvoreni su u cilju razdvajanja izbeglica od ekonomskih migranata, u skladu s dogovorom EU s Turskom iz 2016. o migrantima.

Međutim, kampovi su postali prepuni, što je izazivalo napetosti s lokalnim stanovništvom, čak i nasilje.

Pet kampova predviđeno je za 6.200 ljudi, a sada u njima živi 36.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčka zatvara tri najveća izbeglička kampa?

Izvor: B92, 20.Nov.2019

Atina -- Grčka vlada planira da postepeno zatvori tri najveća izbeglička kampa na ostrvima u Egejskom moru i zameni ih prihvatnim centrima zatvorenog tipa...Cilj grčke vlade je da smanji pritisak na prepune kampove i da ubrza proces povratka ilegalnih imigranata, prenosi portal Seebiz..."Takozvani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.