Grčka procenjuje štetu posle zemljotresa

Izvor: Beta, 04.Mar.2021, 11:07

Grčka procenjuje štetu posle zemljotresa

Stručnjaci danas procenjuju štetu nakon zemljotresa magnitude 6,3 koji je pogodio centralni ceo Grčke, kada je povredjeno 11 osoba i oštećeno na stotine zgrada.Desetine stanovnika sela Damasi i Mesohori, severno od Atine, provelo je noć napolju.Njima je obezbedjen smeštaj u šatorima i u hotelima u obližnjim gradovima Trikala i Larisa, saopšteno je iz Civilne zaštite.Više potresa se osetilo i sinoć, a najjači je bio magnitude 5,2.Timovi su pregledali kuće kao i škole koje su danas zatvorene iz predostrožnosti, bolnice i druge javne zgrade.Medju oštećenim zgradama su i četiri crkve od kojih je jedna iz 17. veka, saopštava ministarstvo kulture.Zemljotres magnitude 6,3, prema Američkom geofizičkom institutu, a šest stepeni, prema podacima iz Atine, registrovan je juče nešto pre 12 časova.Epicentar je bio na 238 kilometara severno od Atine i na dubini od osam metara, saopštila je Opservatorija u Atini.Zemljotresi su česti u Grčkoj. U zemljotresu od sedam stepeni koji se dogodio 30. oktobra prošle godine u Egejskom moru, izmedju ostrva Samos i turskog grada Izmira, poginule su dve osobe na Samosu i 114 u Turskoj.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Stručnjaci procjenjuju štetu od snažnog zemljotresa u Grčkoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Mar.2021

Inženjeri u centralnoj Grčkoj 4. marta procjenjuju štetu od snažnog zemljotresa magnitude 6,2 stepena u kojem je povrijeđeno najmanje 11 ljudi. Potres je nanio štetu na objektima i izazvao paniku. Pokrenuti su radovi na obnovi oštećenja, a veliki broj stanovnika sela udaljenih 240 kilometara...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.