Grčka priznala Gvaida za privremenog predsednika Venecuele

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka priznala Gvaida za privremenog predsednika Venecuele

Grčka vlada, usaglašena sa zajedničkom pozicijom Evropske unije, odlučila je da priznaje Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele koji treba da raspiše slobodne, fer i demokratske izbore, saopštilo je grčko MSP, prenosi MIA.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Grčke navode da grčka vlada podržava zalaganja Evropske unije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posebno u okvirima Međunarodne kontakt grupe preko specijalnog predstavnika Enrike Inglesisa, o "postizanju mirnog i demokratskog rešenje krize kao rezultat pregovora u korist građana Venecuele".

Razgovori između predstavnika vlasti Venecuele i opozicije u toj zemlji će se nastaviti, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Norveške, nakon kraja runde pregovora u Oslu.

Ministar informacija Venecuele Horhe Rodrigez, koji je predvodio vladinu delegaciju, potvrdio je da su razgovori završeni, ali nije ponudio više detalja.

Dva izvora iz opozicionog tabora kažu da će konsultacije biti nastavljene u Venecueli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka priznala Gvaida za privremenog predsednika Venecuele

Izvor: Blic, 12.Jul.2019

Grčka vlada, usaglašena sa zejedničkom pozicijom Evropske unije, odlučila je da priznaje Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele koji treba da raspiše slobodne, fer i demokratske izbore, saopštilo je grčko MSP, prenosi MIA.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.