Grčka policija zaplenila tonu kokaina, uhapšeno šest Albanaca

Izvor: RTS, 25.Jan.2020, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka policija zaplenila tonu kokaina, uhapšeno šest Albanaca

Više od tone kokaina i četvrt miliona evra zaplenjeno je u akciji grčke policije u gradiću Astakos, javlja Katimerini. Vrednost zaplenjene droge procenjena na pedeset miliona evra.
Grčka policija uhapsila je devet osoba i zaplenila veliku količinu kokaina i novca u akciji za čiju je pripremu bilo potrebno pola godine, saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grčka policija.

U policijskoj operaciji, koja je kulminirala hapšenjem devet osoba u gradiću Astakos, zaplenjeno je ukupno 1,18 tona kokaina, nešto više od 233.000 evra, "kalašnjikov", tri pištolja i 19 mobilnih telefona.
Među devet osoba, šestorica su Albanci, ali grčka policija nije objavila njihova imena. Albanski dnevnik Panorama, pak, tvrdi da je među uhapšenima Aleksandar Pemaj, koji slovi za jednog od glavnih organizatora albanskog podzemlja u Grčkoj.
Ostaje nejasno da li su uhapšeni organizatori čitave krijumčarske operacije, ili su se iza rešetaka našle osobe koje su angažovane kako bi tona kokaina bila distribuirana iz Grčke.
Kokain, koji je zaplenila grčka policija, potiče iz Sent Vinsenta na Karibima, koji je preko Dominikanske Republike na koncu dospeo do Grčke.
Policija u Grčkoj je drogu zaplenila pošto im je američka agencija za borbu protiv narkotika, DEA, javila da je velika količina kokaina utovarena na brod.
Drogu je platio albanski državljanin, a ključni operativac ove akcije bio je Arapin koji živi u Španiji, saopštila je grčka policija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Zaplenjeno 1,18 tona kokaina, 8 uhapšenih, većina Albanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2020

Grčka policija saopštila je danas da je zaplenila više od tonu kokaina i razbila međunarodnu grupu za koju se sumnja da je krijumčarila veliku kolicinu te droge u Evropu i severozapadnu Afriku iz Sent Vinesenta i Grenadinija, ostvrske države u Karipskom moru...Osam osoba je zadržano u pritvoru,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U Grčkoj zaplenjena jedna tona kokaina, osam osoba uhapšeno

Izvor: B92, 25.Jan.2020

Grčka policija saopštila je da je zaplenila 1.180 kilograma kokaina...Kao i da je uhapsila osam stranaca osumnjičenih da pripadaju kriminalnoj organizaciji koja je drogu sa Kariba prevozila prema Evropi i severnoj Africi...Policija je zaplenila drogu u petak u luci Astakos, na zapadu Grčke u stanu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.