Izvor: 011vodič.com, 13.Nov.2019, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka odustala od predloga da se kriminalizuje bogohuljenje

Grčki zvaničnici odustali su danas od planova da se bogohuljenje proglasi kriminalnim delom, nakon što je taj predlog naišao na brojne kritike u parlamentu tokom debate predstavnika nove konzervativne vlade i levičarske opozicije.

Ministar pravde Kostas Cijaras rekao je da je uklonjen predlog zakona o kriminalizaciji o kojem je debatovano u parlamentu, prenosi AP, podsećajući da je tim predlogom za bogohuljenje bila predviđena kazna zatvora do dve godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
Predlog zakona naišao je na veliki broj kritika.
“Samo fundamentalističke države u Aziji i na Bliskom istoku imaju takve zakone”, izjavio je jedan od vodećih poslanika opozicijie Spiros Lapas, preneo je Tanjug.
AP navodi da je Grčka pravoslavna crkva podržala ovaj predlog zakona, i da je to potkrepila ocenama da bi on “pomogao u očuvanju religijskih osećanja vernika”.

The post Grčka odustala od predloga da se kriminalizuje bogohuljenje appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.