Grčka među potencijalnim kupcima američkog aviona F-35

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2019, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka među potencijalnim kupcima američkog aviona F-35

Grčka je među potencijalnim kupcima američkog borbenog aviona F-35, rekao je zvaničnik Pentagona, admiral Matijas Vinter.
Prema njegovim rečima, Grčka, Singapur, Rumunija, Španija i Poljska su zemlje koje su potencijalni kupci tog višenamenskog aviona, prenela je agencija ANA. Interesovanje za letelicu pokazale su i Finska, Švajcarska i Ujedinjeni Arapski Emirati, a očekuje se da će biti još zainteresovanih za kupovinu, navodi grčka agencija. Pentagon je ranije saopštio da je turskim pilotima zabranjeno da lete i obučavaju se na avionima F-35 u američkoj vazduhoplovnoj bazi u Arizoni. To je saopšteno u trenutku, kako ističe agencija Rojters, kada Vašington pojačava pritisak na Ankaru da odustane od kupovine ruskog odbrambenog sistema S-400. Tanjug
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.