Izvor: Radio 021, 16.Jun.2020, 00:12

Grčka ipak večeras otvorila granicu za građane Srbije

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da ga je grčka strana obavestila da će pustiti državljane Srbije da uđu u tu zemlju preko granice sa Bugarskom.

Dačić očekuje da će u utorak tokom dana biti doneta zvanična odluka da je granica otvorena za sve srpske turiste.

Kako je pojasnio, ta odluka se zasad odnosi samo na granicu sa Bugarskom, ne i sa Severnom Makedonijom.

RTS prenosi da su naši turisti počeli da prelaze granicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i nastavljaju put ka letovalištima. Pedesetak vozila sa srpskim tablicama čekalo je večeras na prelazu Kulata-Promahonas.

Brojne porodice krenule su preko Bugarske put Grčke, vodeći se informacijom da će ta zemlja danas otvoriti granicu za turiste, kako je ranije najavila na osnovu dogovora šefova diplomatije Srbije i Grčke. Međutim, Grčka je danas objavila da državljani Srbije ne mogu još da uđu u tu zemlju.

Tako su naši turisti, među kojima su bili i roditelji sa bebama, ostali blokirani na bugarsko-grčkoj granici, odakle nisu mogli dalje. Tokom dana kolona je bila duga i do 15 kilometara.

Oni koji su se uputili ka Grčkoj uglavnom su na ovaj put krenuli samostalno, u sopstvenoj režiji, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić. Više od hiljadu turista iz cele Srbije danas je bilo spremno da krene na put i autobusima, ali nijedan nije krenuo. Više o tome čitajte OVDE.

Autor: RTS, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Ivica Dačić

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.