Grčka daje državljanstvo porodici Toma Henksa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2020, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka daje državljanstvo porodici Toma Henksa

Grčka vlada proširila je svoju ponudu za dodelu počasnog državljanstva američkom glumcu Tomu Henksu i na njegovu suprugu i njihovo dvoje dece, u znak zahvalnosti porodici za njihovu pomoć žrtvama požara koji su zahvatili Grčku 2018. godine.

Prošlog meseca grčki predsednik Prokopis Pavlopoulos potpisao je ukaz o dodeli počasnog državljanstva 63-godišnjem Henksu, "obožavatelju Grčke".

"Porodica Henks dala je signal širom sveta za hitne akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomoći našim sugrađanima stradalim od požara'', navodi se u ukazu potpisanom 27. decembra i dodaje da Henksovi imaju izuzetne zasluge za pomoć Grčkoj kroz podršku dobrotvornim organizacijama.

U požarima tokom jula 2018. godine u okolini Atine poginulo je više od 100 ljudi.

Henks sa ženom, glumicom i producentkinjom Ritom Vilson, koja ima grčko i bugarsko poreklo, i sinovima Česterom i Trumanom često letuje u Grčkoj, na ostrvu Antiparos.

Vilsonova je producentkinja filma "Moja velika mrsna pravoslavna svadba" iz 2002. godine, o životu porodice grčkih imigranata u predgrađu Čikaga, veoma vezane za korene i tradiciju.

Henks je dva puta dobio Oskara za najboljeg glumca, za uloge u filmovima "Filadelfija" i "Forest Gamp".

Prema grčkom zakonu, počasno državljanstvo može biti dodeljeno osobi koja ima izuzetne zasluge ili ako je dodela tog državljanstva u javnom interesu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.