Grčka: Evakuisano desetine domova zbog šumskog požara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 16:33

Grčka: Evakuisano desetine domova zbog šumskog požara

Grčke vlasti evakuisale su jedan dečiji letnji kamp, neformalni kamp za izbeglice i migrante, kao i više desetina domova zbog šumskog požara, koji je izbio južno od Atine, gde jaki vetrovi ometaju vatrogasce u gašenju požara.

Veliki šumski požar izbio je danas na jugoistoku Atike, u području grada Lavrio, udaljenom oko 60 kilometara od Atine, saopštila je vatrogasna služba.

Vatrogasna služba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preporučila je da se iz predostrožnosti evakuišu stanovnici četiri naselja na jugoistoku Atike - Agrileza, Kamariza, Agios Gerasimos i Sounio.

U skladu sa preporukom vatrogasne službe, vlasti su evakuisale stanovnike navedena četiri naselja, decu iz obližnjeg letnjeg kampa Akrogiali i neformalni kamp za izbeglice i migrante, koji je u vlasništvu Ministarstva za razvoj, prenosi ANA.

Požar je izbio u blizini borove šume u oblasti Ponta-Zeza u Lavriu, a snažni vetrovi, jačine 7 na Boforovoj skali, povećavaju šansu da bi požar mogao da se proširi ka šumi Sounio, upozorio je gradonačelnik Lavreotikija Dimitris Lukas.

Na lice mesta poslato je 49 vatrogasaca i 19 vatrogasnih vozila, dva aviona za gašenje požara i četiri helikoptera, preneo je Katimerini.

Manji požar izbio je i u oblasti s niskom vegetacijom u Metamorfosiju u okrugu Mesanija na Peleponezu.

Tamo je upućeno 27 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila, kao i dva aviona i jedan helikopter.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Evakuisano desetine domova u Grčkoj zbog šumskog požara

Izvor: Radio 021, 16.Jul.2020

Grčke vlasti evakuisale su jedan dečiji letnji kamp, neformalni kamp za izbeglice i migrante, kao i više desetina domova zbog šumskog požara, koji je izbio južno od Atine, gde jaki vetrovi ometaju vatrogasce u gašenju požara...Veliki šumski požar izbio je danas na jugoistoku Atike, u području...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.