Granica između Bugarske i Grčke zvanično otvorena za građane Srbije

Izvor: RTS, 16.Jun.2020, 21:57

Granica između Bugarske i Grčke zvanično otvorena za građane Srbije

Granica između Bugarske i Grčke otvorena je za državljane Srbije, dok je granica između Severne Makedonije i Grčke otvorena samo za transport robe, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Grčke.
U objavi na sajtu je navedeno da posetioci mogu biti testirani na koronavirus.  

Ministar spoljnih Srbije Ivica Dačić je potvrdio da je na sajtu grčkog ministarstva objavljeno da se i građani Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nalaze na listi zemalja koje mogu slobodno da uđu u Grčku i to samo na grčko-bugarskoj granici, za sada.
"Nastavićemo dalje razgovore za otvaranje granica sa Severnom Makedonijom i razgovore vezano za avio-saobraćaj. Ono što je u ovom trenutku najvažnije, to je da je ova odluka zvanična, a građani Srbije imaju tretman kao i svi ostali članovi Evropske unije, odnosno šengenskog sporazuma", rekao je Dačić za Radio Beograd

Kako je istakao, problem je rešen i sada nije samo usmena naredba da se puštaju građani Srbije, već je ona i zvanična sa grčke strane. 
Prethodnih dana je vladala konfuzija na granici jer su turisti iz Srbije satima čekali na granici, ali su ipak pušteni u Grčku.
Ekipa SAT patrole stigla je u Grčku i prenela svoja iskustva sa putovanja do Tasosa
Takođe, turisti iz Srbije koji su stgli na Sitoniju opisali su za RTS kakvo je stanje na plažama

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Granica između Bugarske i Grčke zvanično otvorena za građane Srbije

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2020

Granica između Bugarske i Grčke otvorena je za državljane Srbije, dok je granica između Severne Makedonije i Grčke otvorena samo za transport robe, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Grčke...U objavi na sajtu je navedeno da posetioci mogu biti testirani na korona virus...Ministar...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.