GRČKA PROŠIRILA DRŽAVNU TERITORIJU: Edi Rama pristao, Atina u ekspanziji, parlament doneo istorijsku odluku

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 10:28

GRČKA PROŠIRILA DRŽAVNU TERITORIJU: Edi Rama pristao, Atina u ekspanziji, parlament doneo istorijsku odluku

Slavlje u Atini

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas istakao je danas značaj činjenice da je grčki Parlament prihvatio predlog zakon o proširenju teritorijalnih voda Grčke u Jonskom moru za 12 nautičkih milja.

- Ovo je istorijski trenutak za našu zemlju. Nakon što je značajnom većinom usvojen predlog zakona o proširenju teritorijalnih voda Grčke u Jonskom moru za 12 nautičkih milja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Grčka je u ekspanziji. Nacrt zakona je u skladu sa međunarodnim pravnim normama o morima i predstavlja deo evropskih pravnih tekovina - objavio je Dendijas na svom Tviter nalogu, objavila je grčka agencija ANA.

A historical moment for our country. Following the adoption, with a substantial majority of of votes in favour, of the draft law regarding the extension of Greece's territorial waters in the Ionian islands, and the Ionian Sea up to Cape Tainaron, Greece is expanding. (1/2)

— Nikos Dendias (@NikosDendias) January 20, 2021

Proširenje teritorijalnih voda Grčke u Jonskom moru bilo je pod znakom pitanja, pošto je ta zemlja, zajedno sa Albanijom, sa kojom, uz Italiju, deli to more, odlučila da o tom pitanju presudi Međunarodni sud u Hagu.

Međutim, albanski premijer Edi Rama potom je izjavio da je to "neotuđivo pravo Grčke".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.