Izvor: RTS, 13.Avg.2020, 12:47

Erdogan: Grčka kriva za tenzije

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan okrivio je Grčku da je stvorila tenzije u regionu istočnog Mediterana i pozvao Atinu da poštuje turska prava.
Redžep Tajip Erdogan je na sastanku svoje stranke AK rekao da su dijalog i pregovori za Tursku jedino rešenje spora s Grčkom o istraživanju nafte i gasa u istočnom Mediteranu, prenosi Rojters.
"Put ka rešenju problema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u istočnom Mediteranu su dijalog i pregovori. Ne jurimo nepotrebne avanture i ne tražimo tenzije", rekao je Erdogan.
Poslednjih nedelja povećane su tenzije u tom regionu zbog odluke Turske da počne istraživanja u Mediteranu, što je Grčka nazvala nelegalnim potezom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan će razgovarati sa Merkel i Mišelom oko tenzija u Sredozemlju

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će danas razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i pokušati da smiri tenzije u istočnom Sredozemlju...Erdogan je to rekao danas u obraćanju zvaničnicima svoje stranke u Ankari..."Rešenje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napeto u istočnom Mediteranu, oštro upozorenje Erdogana

Izvor: RTS, 13.Avg.2020

Tenzije između Grčke i Turske dostigle su nivo usijanja u četvrtak, pošto je eskadra ratnih brodova koja prati istraživački brod "Oruč Rejes" u nekoliko navrata uplovljavala i isplovljavala iz grčkih teritorijalnih voda, uz istovremene manevre grčke i francuske mornarice. Nepotvrđene...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.