Dobrodošla Severna Makedonija

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dobrodošla Severna Makedonija"

Bivši šef diplomatije Grčke Nikos Kocijas nakon izglasanih ustavnih izmena u Sobranju preko svog Tviter naloga poručio je "Dobrodošla Severna Makedonija".

On je naveo da je razgovarao s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim i šefom makedonske diplomatije Nikolom Dimitrovim.

- Razgovarao sam sa Zoranom i Nikolom. Setili smo se poteškoća, umora, tenzija, ali i poverenja i nade koje smo imali pripremajući sporazum - istakao Kocijas, koji je bio glavni grčki >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pregovarač u postizanju Prespanskog sporazuma.

"Sanjali smo o zajedničkoj budućnosti oba naroda. Severna Makedonija, dobrodošla u našem životu. Istorija treba da bude škola, a ne zatvor", napisao je na Tviteru bivši ministar spoljnih poslova Grčke.

Kocijas je bio ministar spoljnih poslova Grčke i jedan od glavnih aktera u pripremanju Prespanskog sporazuma zajedno s makedonskim kolegom Nikolom Dimitrovim, ali usled neslaganja s koalicionim partnerom u grčkoj vladi ministrom odbrane Panosom Kamenosom dao je ostavku.

Posle njegove ostavke, resor spoljnih poslova u grčkoj vladi preuzeo je premijer Aleksis Cipras, kako je naveo, "upravo zbog potpunog sprovođenja Prespanskog sporazuma".
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.