Do daljeg odloženo suđenje optuženima za ubistvo Amerikanca na Zakintosu

Izvor: RTS, 13.Jan.2020, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do daljeg odloženo suđenje optuženima za ubistvo Amerikanca na Zakintosu

Suđenje sedmorici osumnjičenih za za ubistvo turiste Bakarija Hendersona iz Teksasa na Zakintosu 2017. godine, među kojima su i petorica srpskih državljana, grčki sud odložio je na neodređeno vreme.
Odlaganje je odobreno na zahtev nekih advokata optuženih, koji su istog dana vodili odvojene slučajeve, prenosi AP.

To je drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odlaganje nakon što je sud u Patri slučaj odložio prošle nedelje kako bi novoangažovani advokat koji predstavlja porodicu žrtve imao vremena da se upozna sa slučajem.
Bakari Henderson, 22-godišnjak iz Ostina, umro je u julu 2017. pošto je pretučen na ulici nakon svađe u baru u letovalištu Laganas na ostrvu Zakintos u zapadnoj Grčkoj.
Šest osumnjičenih, pet državljana Srbije i Britanac srpskog porekla, prošle godine je prvostepeni sud pravosnažno osudio i osudio na zatvorsku kaznu između pet i 15 godina, ali od tada su četvorica puštena na slobodu.
Sedmi optuženi, grčki barmen, oslobođen je optužbi. Državni tužilac naredio je ponovno suđenje za svih sedam osoba, jer smatra da su presude bile previše blage.
Sud u Patri nije odmah odredio novi datum suđenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLUČAJ ZAKINTOS: Odloženo suđenje Srbima za ubistvo američkog turiste

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020

Drugo odlaganje...Grčki sud danas je na neodređeno vreme odložio suđenje sedmorici osumnjičenih za za ubistvo turiste Bakarija Hendersona iz Teksasa na Zakintosu 2017. godine, među kojima su i petorica srpskih državljana...Odlaganje je odobreno na zahtev nekih advokata optuženih, koji su istog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Grčki sud odložio ponovno sudjenje državljanima Srbije za smrt američkog turiste na Zakintosu

Izvor: Beta, 13.Jan.2020

Grčki sud odložio je danas na neodređeno vreme ponovno sudjenje sedmorici optuženih, od kojih su petorica iz Srbije, za smrt američkog turiste od premlaćivanja 2017. godine na ostrvu Zakintos.Odlaganje je odobreno na zahtev advokata optuženih koji su danas imali druga sudjenja.To je već drugo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.